Το κατάλαβα σχεδόν αμέσως ότι ήμουνα έγκυος, βλέπεις το ήθελα πολύ! Όταν το τέστ βγήκε θετικό η χαρά μου ήταν απερίγραπτη!
Μέχρι να το εμπεδώσω ξεκινήσανε οι αναγούλες και οι καούρες (πολλές καούρες)! Ο γυναικολόγος με καθησύχαζε λέγοντας πως όλα αυτά είναι φυσιολογικά! Όταν έμαθα το φύλλο του παιδιού τρελάθηκα! Κορίτσι! Ναι πάντα ήταν κρυφή επιθυμία μου το πρώτο παιδί να είναι κορίτσι! Άρχισα να προετοιμάζω το δωμάτιο της μικρής και να παίρνω τα πρώτα της ρουχαλάκια! Περνούσε ο καιρός τόσο γρήγορα που δεν κατάλαβα πότε ήρθε η μέρα της γέννας! Είχα αρκετό άγχος αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη αγωνία να αντικρύσω επιτέλους το παιδί μου! Ευτυχώς είχα και καλό γιατρό οπότε όλα κύλησαν μια χαρά! Όταν πήρα στην αγκαλιά μου το αγγελούδι μου άρχισα να κλαίω! Δάκρυα χαράς έβγαιναν απο τα μάτια μου!Αυτό που λένε αν δεν το ζήσεις δε θα καταλάβεις ισχύει! Ένιωσα τόσα έντονα συναισθήματα που δεν είχα νιώσει ποτέ!


Πηγαίνοντας σπίτι η ζωή μας άλλαξε ριζικά. Συνήθειες του παρελθόντος κόπηκαν και την θέση τους πήραν καινούργιες! Τον πρώτο καιρό είχα μεγάλη αγωνία πως θα μεγαλώναμε το παιδί μας! Μην πνιγεί στο φαγητό, να βάλω σωστά την πάνα, μη μας γλιστρίσει στο μπάνιο, τώρα γιατί κλαίει, γιατί δεν κοιμάται και πολλά πολλά άλλα. Ο ύπνος μου έφτασε να είναι ελάχιστος, να ξεχνάω να περιποιούμαι τον εαυτό μου ή να προτιμώ αντί για beaute ομορφιάς να κοιμηθώ όσο προλάβω πριν ξυπνήσει και ξεκινήσουμε πάλι απο την αρχή!  ‘Όσο όμως και να είχαν φτάσει οι μαύροι κύκλοι στο πάτωμα όταν έβλεπα αυτό το προσωπάκι ξεχνούσα τα πάντα! Μεγάλωνε ραγδαία,ξεκίνησε να μας χαμογελάει και εμείς λιώναμε! Όταν είπε την πρώτη της λέξη (ακόμα και αν αυτή ήταν μπαμπά!) πέταξα από τη χαρά μου! Η ζωή μου είχε αποκτήσει άλλο νόημα!


Μέσα σε ενάμιση χρόνο, εκεί ακριβώς που είχαμε αρχίσει να ξαναβρίσκουμε τους ρυθμούς μας ξαναέμεινα έγκυος! Τόσο γνώριμα αλλά ταυτόχρονα και τόσο διαφορετικά συναισθήματα πλημμύρισαν την καρδιά μου! Όλα κύλησαν καλά και γέννησα ένα υγιέστατο και πανέμορφο αγοράκι! Εκεί έμαθα πως πολλαπλασιάζεται η ευτυχία και μοιράζεται με τα ίδια έντονα συναισθήματα η αγάπη! Ένιωσα πλήρης με την οικογένεια μας! Τώρα πια κατάλαβα αυτά που θεωρούσα κάποτε σημαντικά, γίνονται ασήμαντα! Με τα παιδιά μου ξαναέμαθα να απολαμβάνω και να εκτιμώ τις απλές χαρές της ζωής και ξαναθυμήθηκα πόσο «θεραπευτική» μπορεί να είναι μια αγκαλιά!
2,5 χρόνια μετά και πιό ευτυχισμένη απο ποτέ νιώθω ευλογημένη που κατάφερα να γίνω μητέρα και εύχομαι ολόψυχα σε όσες γυναίκες το επιθυμούν να γίνουν και αυτές μανούλες σύντομα!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!

Save