Μία από τις πιο νόστιμες και λαχταριστές συνταγές που μας θυμίζει Κυριακή στο χωριό και γιαγιά!

ΥΛΙΚΑ:

-1,5 κιλό μοσχάρι ψαχνό σε μερίδες
-2 κρεμμύδια μέτρια,ψιλοκομμένα
-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
-1/2 φλυτζάνι λάδι
-2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
-600γρ. ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
-1 κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
-2 φύλλα δάφνης
-2-3 γαρίφαλλα
-1 ξυλαράκι κανέλας
-αλάτι,πιπέρι
-τριμμένη ξερή μυζήθρα ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
-500γρ.μακαρόνια της αρεσκείας μας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τσιγαρίζουμε το κρέας στο λάδι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα γυρίζουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί βάζουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι. Βράζουμε ξεχωριστά τα μακαρόνια. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα με το κρέας και το τυρί τριμμένο από πάνω.

Καλή όρεξη!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!

Save