Μπαμπά κουράστηκα λέει η μικρή στην επιστροφή  από την ηλιόλουστη οικογενειακή βόλτα μας. Και τότε εκείνες οι μαγικές φτερούγες άνοιξαν και την πήρε στην αγκαλιά του. Η απόσταση να φτάσουμε στο σπίτι ήταν αρκετούτσικη ακόμα αλλά καταλαβαίνουν οι σούπερ ήρωες απο κούραση;
Ήξερα από την πρώτη στιγμή πόσο καλός μπαμπάς θα γίνει! Και πραγματικά οι σκέψεις μου δεν έπεσαν έξω! Από τότε που ήταν μωρό και έκανε τις πρώτες γκριμάτσες της ως μπέμπα μέχρι και τώρα που ξεκίνησε να του κάνει νάζια ως δεσποινιδούλα πλέον, το κουταβίσιο βλέμμα του είναι πάντα το ίδιο γλυκό και στοργικό.

Γυρνάει σπίτι και το πρώτο πράγμα που φροντίζει να κάνει είναι να γεμίσει οξυγόνο ψάχνοντας να βρει τα παιδιά του! Όσο κουρασμένος και να είναι παίζει συνέχεια με τα παιδιά κουκου τσα και περνά περνά η μέλισσα. ‘Εχει κάνει το μοντέλο να του χτενίσει τα μαλλιά η μικρή, τον χορευτή,  τον ζογκλέρ, τον γαϊδαράκο, τον σούπερμαν και αμέτρητα ακόμα ριψοκίνδυνα πράγματα που εγώ θα φώναζα  ”πρόσεχε μην χτυπήσεις παιδί μου” ενώ αυτοί παίζουν σαν να μην υπάρχει αύριο.
Κάθε μέρα που περνά φροντίζει να υπενθυμίζει στην πριγκίπισσά του πόσο όμορφη και πανέξυπνη είναι. Η ασφάλεια που νιώθει η μικρή στην αγκαλιά του είναι απίστευτη γιατί φρόντισε να της μεταδώσει πως ότι, ό,τι κι αν συμβεί αυτός θα νικήσει όλους τους κακούς που την πλήγωσαν.

Είναι απο αυτούς τους μοντέρνους μπαμπάδες που διαβάζει παραμύθια, κάνει μπάνιο, αλλάζει πάνες, μαγειρεύει και πηγαίνει μόνος βόλτα τα παιδιά του. Απο αυτούς του μπαμπάδες που δεν δίστασε να κλάψει μπροστά στα παιδιά του ούτε φοβήθηκε να τους δείξει πόσο πολύ αγαπάει τη μαμά τους.
Πράγματα που πριν μερικές γενιές θεωρούσαν ντροπή και ταμπού να κάνει ένας πατέρας. Πράγματα που είναι αναγκαία για την σωστή ανατροφή του παιδιού. Η πατρότητα είναι το ίδιο ευχάριστη και απαραίτητη στο παιδί με τη μητρότητα γιατί πολύ απλά κανείς από τους δύο γονείς δε μπορεί να αναπληρώσει τα καθήκοντα του άλλου. Ευτυχώς το επίπεδο του τότε πατέρα αντικαταστάθηκε με το πιο ουσιαστικό επίπεδο του σημερινού μπαμπά, αυτού που θέλει και δεν διστάζει να δείξει και να φωνάξει πόσο πολύ αγαπάει τα παιδιά του!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!

Save