Βγαίνοντας από το μαγαζί με το ένα χέρι κρατούσα την κόρη μου και με το άλλο το καρότσι με τον μπέμπη και ταυτόχρονα μερικές σακούλες! Ξαφνικά είδα κάτι που ενώ έχω ξαναδεί, ζήλεψα, με τη ζήλια του μικρού παιδιού που βλέπει κάτι που θέλει και του λείπει βασανιστικά πολύ! Μια φίλη μου με τα δυο της παιδάκια και την μαμά της. Αυτή κρατούσε από το χέρι τον γιό της κ η μαμά της την κόρη της. Κράτα λίγο τα παιδιά μαμά να μιλήσω στη φίλη μου, είπε. Η γυναίκα τα πήρε πιο πέρα και κοιτούσανε τις βιτρίνες, μιλούσανε και γελούσανε! Τι όμορφη εικόνα! Η φίλη μου έδειχνε τόσο ήρεμη και ξεκούραστη! Ούτε ένα μαύρο κύκλο κάτω από το μάτι, ούτε καν η ρίζα από το μαλλί δεν είχε βγει! Χάρηκα πραγματικά που την είδα, δεν τη ζήλεψα επειδή έχει μαμά, ούτε θα ήθελα να είχα μια οποιαδήποτε μαμά. Εύχομαι απλά η μητέρα μου να ήταν ζωντανή γι’ αυτόν και για πολλούς ακόμη λόγους.


Εύχομαι η μητέρα μου να ήξερε ότι έχει δύο εγγονάκια. Μακάρι να τα γνώριζε, να ήταν δίπλα τους και να τα έβλεπε να μεγαλώνουν! Η εγγονή της είναι σαν μια μικρή δεσποινίς! Όμορφη, γκρινιάρα και πανέξυπνη! Το χαμόγελό της, τα λακάκια που σχηματίζονται στο πρόσωπό της όταν γελάει και οι απαντήσεις που σου δίνει όταν την ρωτάς κάτι είναι μοναδικές!
Μακάρι να γνώριζε τον εγγονό της ,στα μάτια του ώρες ώρες βλέπω την σοφία της μαμάς μου! Θα λάτρευε και το δικό του χαμόγελο και τον τρόπο που γίνεται αντράκι κάθε μέρα και περισσότερο!

Εύχομαι η μητέρα μου να ήταν στο μαιευτήριο να μου κρατάει το χέρι όταν γένησσα τα παιδιά μου! Η χαρά μου απερίγραπτη,η λύπη μου το ίδιο. Στα πιο σημαντικά σου γεγονότα η απώλεια του ανθρώπου σου είναι μεγαλύτερη και εντονότερη.
Μακάρι να είχα δίπλα μου τη μαμά μου, όταν πελάγωνα με τα μωρά. Εκείνη μόνο θα μπορούσε να καθησυχάσει τους φόβους μου και να με διαβεβαιώσει ότι όλα είναι εντάξει.
Μακάρι να μπορούσα να κλάψω στον ώμο της μαμάς μου,τις δύσκολες μέρες που νιώθω χαμένη, άυπνη και τόσο κουρασμένη. Απλά θα με είχε ακούσει και το σημαντικότερο θα με καταλάβαινε. Κανείς δε σε καταλαβαίνει καλύτερα από την μητέρα σου.
Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο εκπληκτική μαμά ήταν, μέχρι που έκανα παιδιά. Κατάφερε να μεγαλώσει δύο παιδιά – εμένα και τον αδερφό μου – να διαχειρίζεται το νοικοκυριό και να δουλεύει παράλληλα. Ο θάνατός της με έσπρωξε να μεγαλώσω και να καταλάβω πολλά πράγματα για το τι μητέρα θέλω εγώ να είμαι για τα παιδιά μου. Στεναχωριέμαι που δεν τη γνώρισαν… Θα ήταν μια υπέροχη γιαγιά!
Αν είστε μαμά, χωρίς μαμά, θα με καταλαβαίνετε. Αν έχετε ακόμη την μαμά σας, σκεφτείτε όλα όσα θα θέλατε να της πείτε. Όλα όσα θέλετε να ζήσετε μαζί της
γιατί έρχεται μία μέρα που δεν θα μπορείτε ούτε αυτό να κάνετε… Κανείς δεν μένει εδώ αιώνια…. Γι’ αυτό φροντίστε να την έχετε πάντα δίπλα σας και να την αγαπάτε…
Όπου και αν βρίσκεται ελπίζω να μας βλέπει και να ξέρει ότι είμαι πολύ περήφανη που είμαι κόρη της!».

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!

Save