Όλες οι γυναίκες θέλουμε τα μαλλιά μας να είναι υγιή, πυκνά και όμορφα. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να τα περιποιούμαστε καθημερινά με την ίδια προσοχή και φροντίδα όπως και το πρόσωπό μας. Δες κάποιες συμβουλές για να πετύχεις ένα άριστο αποτέλεσμα:

-Να λούζεσαι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου, αν έχεις λιπαρά μαλλιά 2-3 φορές την εβδομάδα, κανονικά: 1-2 φορές την εβδομάδα, ξηρά: 1 φορά την εβδομάδα.

-Βούρτσισε τα μαλλιά σου απαλά ξεκινώντας από κάτω και συνεχίζοντας μετά προς τα επάνω. Αν έχεις έναν κόμπο, ξεμπέρδεψε τον με τα δάχτυλά σου και συνέχισε μετά το βούρτσισμα.

-Εάν βάφεις μόνη σου τα μαλλιά, προσπάθησε να μην αφήνεις την βαφή περισσότερο από 15 λεπτά και δοκίμασε να τα βάφεις όσο το δυνατόν πιο αραιά, αφού όσο πιο τακτική είναι η βαφή τόσο περισσότερο καταστρέφεται η τρίχα.
Πρέπει να ξέρεις ότι όσο πιο δραστικές είναι οι αλλαγές που κάνεις σε σχέση με το φυσικό σου χρώμα, τόσο περισσότερο τα ταλαιπωρείς!

-Αν χρησιμοποιείς σίδερο ισιώματος, φρόντισε η θερμοκρασία του να είναι ανάλογη με το επίπεδο υγρασίας των μαλλιών. Δηλαδή όσο πιο στεγνά είναι, τόσο περισσότερη προστασία χρειάζονται από τη θερμότητα.

-Μην χρησιμοποιείς συνεχώς το ίδιο σαμπουάν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν τα μαλλιά να ατονούν, να λαδώνουν πιο γρήγορα και να κάνουν πιτυρίδα και ξηροδερμία.

-Να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου συχνά για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Προσπάθησε να μην τα πιάνεις συνέχεια σε ένα συγκεκριμένο σημείο πχ. αλογοουρά γιατί σπάνε και αραιώνουν στο κούτελο και άλλαξε την χωρίστρα σου κατά διαστήματα.

-Χτένισε τα μαλλιά σου πρωί και βράδυ ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες. Χρησιμοποιείσαι για το χτένισμα πηρούνα και όχι βούρτσα για να μην σπάνε οι τρίχες.

-Για να μην λαδώνουν εύκολα φρόντισε να μην βάζεις ποτέ την μαλακτική κρέμα στις ρίζες των τριχών. Καθιέρωσε 1-2 φορές την εβδομάδα να κάνεις μάσκα μαλλιών.

-Ποτέ μην λούζεσαι με ζεστό νερό γιατί αποδυναμώνει το τριχωτό της κεφαλής μας, κάνοντας το να δείχνει ξηρό και θαμπό. Η ιδανική θερμοκρασία είναι χλιαρό προς κρύο.

-Τέλος η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σου. Φρόντισε να τρως υγιεινά και να πίνεις πολύ νερό καθημερινά.

Τα καλύτερα προϊόντα styling που θα σε βοηθήσουν να έχεις λαμπερά και υγιή μαλλιά και σου προτείνω είναι:

SHOP:

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!