-Βρε μπαμπά πάλι έδωσες σοκολάτα στο παιδί;
-Αφού ήθελε, δεν μπόρεσα να πω όχι!
Του παιδιού μου το παιδί είναι δύο φορές παιδί μου! Στην δικιά μας περίπτωση ισχύει 100%!
Μόλις έμαθε ο μπαμπάς μου πως θα γίνει παππούς πέταξε απο την χαρά του! Όταν γεννήθηκαν τα εγγόνια του και τα πήρε στην αγκαλιά έλαμπε απο ευτυχία, πήρε αυτό που λέμε άλλα δέκα χρόνια ζωής! Για μέρες του μιλούσες και είχε αυτό το μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο του!

Η σχέση που έχει με τα εγγονάκια του είναι σχέση λατρείας. Η μικρή τον περιμένει κάθε μέρα να έρθει σπίτι μας να την δει! Μόλις ανοίγει η πόρτα και ακούει τη φωνή του τρέχει με λαχτάρα να τον αγκαλιάσει.
-Μαμάάά ήρθε ο παππούκας μας!
Τον αρπάζει απο το χέρι και τρέχουν στο δωμάτιο της να παίξουν με τις ώρες! Εκμεταλλεύεται την ανεκτικότητα του, το ότι της κάνει τα χατίρια και κρέμεται απο τα χείλια του όταν τις λέει διάφορες ιστορίες! Απολαμβάνει τις περισσότερες λιχουδιές που της δίνει και φυσικά έχει καταλάβει και η ίδια ότι είναι απ’όλους ο λιγότερο αυστηρός μαζί της! Είναι αυτός που θα πεί: όχι κορίτσι μου μην κλαις, εντάξει δε πειράζει, άντε έλα να παίξουμε λίγο ακόμα, πάρε μία ακόμα σοκολάτα αλλά μην το πείς στην μαμά!

Ο μπαμπάς μου όμως εκτός από σωτήρας των παιδιών, είναι και δικός μου! Πόσες φορές ήταν εκεί να κρατήσει τα παιδιά για να κάνω δουλειές, να πάω για ψώνια ή ακόμα και να βγω για έναν καφέ; Πόσες φορές έτρεξε να μου φέρει φαγώσιμα, να πληρώσει λογαριασμούς ή απλά να πάρει τα παιδιά μια βόλτα για να ηρεμήσω και να ξεκουραστώ;

Παρ’όλα αυτά εμείς οι γονείς συχνά κάνουμε ένα λάθος! Ξεχνάμε ότι η βοήθεια των παππούδων είναι προαιρετική και θεωρούμε αυτονόητο ότι είναι υποχρεωτική. Εκνευριζόμαστε όταν τα καλομαθαίνουν και θέλουμε να επιβάλλουμε τους δικούς μας κανόνες. Ξεχνάμε  πως δεν είναι αντίπαλοι, αλλά σύμμαχοι, που διαδραματίζουν διαφορετικούς ρόλους στην ανατροφή των παιδιών.

Αυτός όμως δεν είναι ο ρόλος των παππούδων; Να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στο γονικό ρόλο και οι ίδιοι να έχουν μια ξεχωριστή και τρυφερή σχέση με το εγγόνι τους; Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι οι παππούδες είναι οι «καλοί» και οι γονείς οι «κακοί».
Ένα ευχαριστώ και μία αγκαλία είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’αυτούς.
Σ’ευχαριστώ μπαμπά, είσαι σίγουρα ο καλύτερος παππούς του κόσμου!

 

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!

Save

Save