25η Μαρτίου αύριο και η συνταγή που επιβάλλει η παράδοση να έχουμε στο τραπέζι μας είναι παστό, ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο, τυλιγμένο με τραγανό κουρκούτι συνοδευόμενο από την αθάνατη σκορδαλιά!

ΥΛΙΚΑ:
1> 1.5 κιλό ξαλμυρισμένο φιλέτο μπακαλιάρο
2> σπορέλαιο για το τηγάνισμα
3> λίγο αλεύρι για πανάρισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ:
1> 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2> 1/2 κ. γλυκού αλάτι
3> 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
4> πιπέρι
5> 500γρ. μπύρα παγωμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για να φτιάξουμε το κουρκούτι ανακατεύουμε σε φαρδύ, βαθύ σκεύος το αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε την  μπύρα λίγη- λίγη ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός, μέχρι να γίνει ένας λείος, πηχτός, ομοιογενής χυλός.  Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα, αλευρώνουμε τα κομμάτια του ψαριού, τα τινάζουμε καλά, τα βυθίζουμε στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, που έχει ήδη κάψει το λάδι, λίγα-λίγα ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με σκορδαλιά, πατάτες τηγανιτές και φέτες λεμονιού.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!

Save