Μπήκε και ο Μάρτιος. Ο πιο διπολικός μήνας του χρόνου! Απο τη μία είναι ο Μάρτης γδάρτης και από την άλλη ο ερωτιάρης Μάρτης. Τότε που ο ζουζουνίτσος ξαναβρίσκει την ζουζουνίτσα του, τα λουλουδάκια ανθίζουν και αρχίζει η ψυχολογία για εμάς τους φανς του καλοκαιριού να ανεβαίνει σιγά σιγά!
Οι τόσες εναλλαγές του καιρού όμως έχουν και τα απρόοπτα!  Όταν τα γκούχου γκούχου άρχισαν να επιμένουν στην μικρή είπα απο μέσα μου ωχ δεν μ’αρέσει αυτό! Μέχρι το βράδυ ήρθε και ο Τούλης, ο φίλος μας ο πυρετούλης!

-Μαμάάά πονάει ο λαιμός μου. Μαμάάά κρυώνω.
Τον πρώτο χρόνο μ’ έπιανε πανικός, έτρεμα και λίγο, πω πω τι έπαθε το παιδί. Τίποτα δεν έπαθε το παιδί, μια ιωσούλα είναι που θα περάσει. Εντάξει ψέματα δε θα πω, πάντα φοβάσαι λίγο όταν αρρωσταίνει το παιδί. Πάντα ανησυχείς. Όταν όμως ο παιδίατρος σου έχει εξηγήσει κάποια πράγματα μαθαίνεις να αποκτάς υπομονή και ψυχραιμία. Ήθελα ο γιατρός που θα αναλάβει τα παιδιά μου να είναι από την πρώτη στιγμή ο ίδιος. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει το ιστορικό των παιδιών , να έχει αντιμετωπίσει μαζί τους όλες τις αρρώστιες ή τα όποια άλλα θέματα που τα απασχολούσαν. Είναι πολύ σημαντικό ο παιδίατρος να σου εμπνέει ασφάλεια. Ευτυχώς η δικιά μας παιδίατρος είναι εξαιρετική και κάθε φορά με μαθαίνει να είμαι όλο και πιο ενήμερη και ψύχραιμη για την αντιμετώπιση της ασθένειας.
Έχω ακούσει γονείς να δίνουν αντιβίωση απο μόνοι τους στα παιδιά τους. Είναι δυνατόν να κάνουμε τέτοια τραγικά λάθη; Τον γιατρό δεν έχουμε δικαίωμα να τον κάνουμε ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό, πόσο μάλλον στα αθώα μας αγγελούδια! Υπήρχαν φορές που επέμεναν τα συμπτώματα και οι πρώτες βοήθειες που της πρόσφερα δεν ήταν αρκετές. Ενημέρωνα αμέσως την γιατρό μας και έπραττα αναλόγως. Έτσι είχα και την συνείδηση μου καθαρή και το παιδί μου πιο γρήγορα καλά.

Επίσης αυτό που δε μπορώ με τίποτα να δεχτώ και με εξοργίζει τρελά όμως είναι πως ενώ είμαστε στον 21 αιώνα υπάρχουν γονείς  που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Ότι τι; Ξεχνάμε την σημαντικότητα των εμβολίων; Δεν είμαστε αρκετά ενημερωμένοι ή απλά… από άποψη;;; Όλοι εσείς που υποστηρίζετε ότι τα παιδιά σας, ένω δεν τα εμβολιάσατε δεν έπαθαν τίποτα, να ξέρετε πως δεν έπαθαν τίποτα γιατί οι υπόλοιποι, που ευτυχώς είμαστε πολλοί ακόμα, έχουμε εμβολιάσει τα δικά μας παιδιά και τους εαυτούς μας.
Οποιαδήποτε περίπτωση είναι ασυγχώρητη και αδικαιολόγητη. Δεν είναι δυνατόν το μεγαλύτερο επίτευγμα στη δημόσια υγεία, που προστατεύει τα παιδιά από σοβαρά και ενίοτε θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα της ηλικίας τους αλλά και της μετέπειτα ζωής τους, να μην αντιμετωπίζεται όπως θα έπρεπε. Είμαστε υποχρεωμένοι εμείς οι γονείς να φοράμε ασπίδες ασφαλείας στα παιδιά μας, να ενημερωθούμε κατάλληλα και να κάνουμε αυτό που είναι αντικειμενικά σωστό για την υγεία των παιδιών μας.

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!

Save