Η ψηφιακή επανάσταση που βιώνουμε σήμερα σε σχέση με τις προηγμένες τεχνολογίες, αλλάζει τα πάντα γύρω μας. Είναι πια στην καθημερινότητά μας καθώς αλλάζει τον τρόπο που ζούμε, που επικοινωνούμε, που δουλεύουμε. Τεχνολογικά θαύματα που κάποτε φάνταζαν απίθανα είναι διαθέσιμα σήμερα να χρησιμοποιηθούν από όλους.

Όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να μάθουν να χειρίζονται τις ψηφιακές δεξιότητες για να εξελίσσονται και να αλληλεπιδρούν με τον κόσμο. Κάποτε ήταν σχεδόν απίθανο να ξέρει ένα μεγαλύτερης ηλικίας άτομο να χειρίζεται τον υπολογιστή ή ένα κινητό νέας τεχνολογίας. Τα τελευταία χρόνια όμως βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους αυτής της ηλικίας να γίνονται πιο δραστήριοι και να κάνουν την ζωή τους καλύτερη.

Μαθαίνουν να χειρίζονται τις τεχνολογίες αφής και να πλοηγούνται στο ίντερνετ. Μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν καλύτερα με συγγενείς και φίλους μέσα απο τα Social Media, να χρησιμοποιούνε διάφορες εφαρμογές και να μαθαίνουν διάφορα παιχνίδια που τους ψυχαγωγούν και ταυτόχρονα βοηθάνε στην ενεργοποίηση νοητικών ικανοτήτων που απομακρύνουν τον κίνδυνο της άνοιας και του Αλτσχάιμερ.

Το ίντερνετ και γενικά η τεχνολογία έχει μπει στη ζωή όλων μας. Ας βοηθήσουμε όλοι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο εύκολη. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας όταν η όρεξη για γνώση και επικοινωνία είναι ένα αγαθό για όλους μας.

Η Cosmote κάνοντας μια ευγενική χειρονομία παρέχει δωρεάν ψηφιακά σεμινάρια για τα άτομα τρίτης ηλικίας. Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:
http://www.techpress.gr/index.php/archives/120044