Skip to Main Content

Νονά τι λαμπάδα θα μου πάρεις φέτος;;;

Ήμασταν ακόμα πιτσιρίκες όταν δώσαμε τα χέρια με την κολλητή μου και είπαμε: Όποια θα παντρευτεί πρώτη, η άλλη θα γίνει κουμπάρα και νονά στο παιδί της!

Έτσι και έγινε! Κρατήσαμε την υπόσχεση και πάντρεψα με μεγάλη χαρά την φίλη μου και αργότερα βάφτισα με απέραντη συγκίνηση και ευτυχία τον γιο της! Αυτό το αγγελούδι που μεγαλώνει ραγδαία και γίνεται το πιο όμορφο αντράκι! Ως «πνευματική» μητέρα δέθηκα πραγματικά μαζί του, με έναν παντοτινό δεσμό, ο οποίος είναι μοναδικός και αναντικατάστατος.

Τυχερή όμως στάθηκα και στην ανάδοχο της κόρης μου! Την βάφτισε η άλλη κολλητούλα μου που και αυτή λατρεύει την δικιά της βαφτιστήρα! Η μικρή της έχει αδυναμία γιατί είναι πάντα παρούσα στη ζωή της και φυσικά γιατί της κάνει όλα τα χατίρια!

Ζω για την στιγμή που το μικρό μου βαφτιστήρι θα μου πει: νονά τι λαμπάδα θα μου πάρεις το Πάσχα; Ζω για τη στιγμή που βλέπω πως λάμπει το προσωπάκι του από ευτυχία όταν βλέπει τα καλούδια της νονάς! Μην τον καλομαθαίνεις μου λέει συχνά η φίλη μου, δεν χρειάζεται να του πάρεις και αυτό! Κάτι που ακριβώς λέω κι εγώ στην άλλη φίλη μου και νονά της μικρής!
Χαίρομαι πολύ που κουμπαριάσαμε μεταξύ μας οι φίλες γιατί ταιριάζουν τα χνώτα μας, οι απόψεις και οι συμπεριφορές μας! Θέλαμε με την ψυχή μας να γίνουμε νονές και να προσφέρουμε απλόχερα όλη μας την αγάπη σε αυτά τα αγγελούδια! Όχι μόνο κάνοντάς τα χαρούμενα με δώρα, αλλά συμμετέχοντας  ουσιαστικά στις ζωές τους. Τα αγαπάμε, τα νοιαζόμαστε, και θέλουμε πάντα να τα συμβουλεύουμε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους.

Ξέρεις, δεν είναι υποχρεωτικό να γίνεσαι νονός, κανένας δε γίνεται νονός με το ζόρι! Γι’ αυτό λοιπόν από τη στιγμή που αποφασίζει κάποιος να βαφτίσει ένα παιδάκι, πρέπει να συνειδητοποιήσει πως ο ρόλος του είναι ιερός γι’ αυτό όταν θα τον αναλάβει, έχει την υποχρέωση να σταθεί δίπλα στο βαφτιστήρι του για πάντα και με πολλή αγάπη, με πραγματική αγάπη…
Σοφό θα ήταν λοιπόν να επιλέγουμε με προσοχή το νονό του παιδιού μας, αυτόν που θα αντιμετωπίζουμε πάντα με σεβασμό γιατί θα είναι ” πάντα άξιος ” όπως λέει και ο λαός μας!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!

Save