‘Ένας σοκολατένιος πειρασμός που και να θες δεν μπορείς να αντισταθείς! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή να την φτιάχνεις όσο συχνά θέλεις, εντάξει είναι και οι θερμίδες αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τέτοια σοκόλαση;;;

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
– 250 γρ. τριμμένα μπισκότα digestive
– 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
– 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

– 250 γρ. σοκολάτα (κουβερτούρα ή γάλακτος)
– 60 γρ. βούτυρο
– 200ml κρέμα γάλακτος
– 300γρ. φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τα στρώνουμε με τα χέρια μας πιέζοντας τα στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας. Μετά βάζουμε το ταψάκι μέσα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά για να γίνει πιο τραγανιστή και στερεά η βάση.
Για την γέμιση λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε ένα κατσαρολάκι με λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.  Ύστερα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα στην κρύα βάση προσθέτουμε τις φράουλες που έχουμε κόψει από πριν και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σφίξει η γέμιση. Μόλις την βγάζουμε από το ψυγείο ρίχνουμε την άχνη και σερβίρουμε την τάρτα κρύα!

Καλή επιτυχία!

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!

Save