Τα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας εκτός από φαγητό, μπορούν να φανούν χρήσιμα και για την προσωπική φροντίδα μας! Κάνουν θαύματα στο πρόσωπο, στο σώμα και στα μαλλιά μας.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να συνδυάσουμε αυτά τα υλικά για να φτιάξουμε μάσκες προσώπου που είναι πραγματικά ελιξήρια ομορφιάς!

1. Μάσκα που καταπολεμά τις ρυτίδες και δίνει ελαστικότητα και λάμψη στη θαμπή επιδερμίδα μέσα σε λίγα λεπτά!

ΥΛΙΚΑ:
1 κουτ. μέλι
1/2 κουτ. κανέλα σκόνη
1/2 κουτ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα με πινέλο σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, και την αφήνουμε να δράσει για 15-20 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

2. Μάσκα που ρυθμίζει το ph και τη λιπαρότητα της επιδερμίδας. Κατάλληλη για την ακμή καθώς αποτρέπει τη δημιουργία νέων μολύνσεων και ξηραίνει τα ήδη υπάρχοντα σπυράκια.

ΥΛΙΚΑ:
1 κουτ. χυμό λεμονιού
1 κουτ. άργιλο σε σκόνη
1 κουτ. ροδόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα σε πρόσωπο και λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Την αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλένουμε με δροσερό νερό.

3.  Μάσκα που ενυδατώνει βαθιά το πρόσωπο και αναπλάθει τα κύτταρα του προσώπου.

ΥΛΙΚΑ:
1 πολτοποιημένη μπανάνα
1 κουτ. μέλι
1 σταγόνα αιθέρια έλαια χαμομηλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα σε πρόσωπο και λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Την αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά και μετά ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

4. Μάσκα που χαρίζει βιταμίνες και λάμψη στην επιδερμίδα. Ιδανική για όλες τις επιδερμίδες!

ΥΛΙΚΑ:
2 κουτ. χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. μέλι
1 κουτ. γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα σε πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήνουμε να δράσει για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

5. Μάσκα που δίνει ενέργεια, καθαρίζει την επιδερμίδα και αφαιρεί τα μαύρα στίγματα.

ΥΛΙΚΑ:
πολτός από δύο φράουλες
1 κουτ. άργιλο σε σκόνη
1 κουτ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα σε πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Κάνουμε ελαφρύ μασάζ για λίγο και μετά την αφήνουμε να δράσει για 10-15 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

                  

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!

Save