Ένα εύκολο και ελαφρύ γλύκισμα κατάλληλο για όταν γουργουρίζει η κοιλίτσα μας για γλυκό. Πεντανόστιμο και γρήγορο, απολαύστε το ειδικά αυτές τις μέρες τις νηστίσιμες !!!

ΥΛΙΚΑ για 16 κομμάτια
–  1 πακέτο σφολιάτα
– 2 αχλάδια σε κυβάκια
– 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
– 1 κουτ.γλυκού κανέλα
– 1/2 κουτ.γλυκού τζίντζερ
– 1/2 κουτ.γλυκού μοσχοκάρυδο
– 3 κουτ.σούπας μαργαρίνη
– ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιγοβράζουμε τα μήλα, τα αχλάδια, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε κατσαρόλα χωρίς νερό για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Αν έχουν βγάλει πολλά υγρά, διαλύουμε 1 κουτ.γλυκού κορν φλάουρ σε 3 κουτ.σούπας κρύο νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας. Απλώνουμε κάθε φύλλο σφολιάτας στον πάγκο και το χαράζουμε στη μέση κατά μήκος και έπειτα σε 4 κομμάτια κατά πλάτος, ώστε να έχουμε συνολικά 8 κομμάτια. Βάζουμε από λίγη γέμιση σε κάθε κομμάτι σφολιάτας και το τυλίγουμε σε ρολό, φροντίζοντας να αλείψουμε πρώτα με λίγο νερό τις άκρες μη κολλήσουν μεταξύ τους και να μην φύγει το περιεχόμενο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!

Save

Save

Save

Save