Οι στιγμές στο σπίτι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι πολύτιμες. Ας μοιραστούμε μαζί τις λαχταριστές συνταγές, γρήγορες και νηστίσιμες λόγω των ημερών!

ΥΛΙΚΑ  (για 16 κομμάτια)

– 8 φύλλα κρούστας για πίτες
– 4 κολοκυθάκια τριμμένα
– 250γρ. πατάτες βρασμένες
– 2 κουτ. σούπας λάδι
– 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
– 2 κουτ. σούπας άνηθο
– 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
– αλάτι, πιπέρι
– λίγο λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Στύβουμε καλά και τα τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τις 2 κουταλιές λάδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες, αφού τις λιώσουμε, τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αφού πρώτα αλείψουμε με λάδι. Τα κόβουμε σε 4 λωρίδες κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σε τριγωνάκια. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!

 

 

Save

Save

Save