Διανύουμε περίοδο νηστείας οπότε αυτή η συνταγή είναι ένας επιπλέον λόγος για να τη φτιάξουμε! Ένα γρήγορο φαγητό αφού ο χρόνος προετοιμασίας του είναι περίπου 10′ !

ΥΛΙΚΑ:
1,5 κιλό χταπόδι
3 μέτρια κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα
6 μέτριες πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. ξύδι
2 δαφνόφυλλα
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ. ζάχαρη
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια μεγαλύτερα από μπουκιά. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το ξύδι και το σιγοβράζουμε για 15′, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 8′-10′, μέχρι να μελώσουν (όχι να κάνουν χρώμα). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις προσθέτουμε στο χταπόδι και ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα να λαδωθούν. Περιχύνουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ίσα που να μισοσκεπάζει το φαγητό. Σιγοβράζουμε περίπου 35′, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.
Καλή όρεξη!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!

Save

Save

Save