Skip to Main Content

Τρόποι για να ξεφουσκώσεις μετά το Πάσχα!

Είσαι και εσύ η κλασική Ελληνίδα ή Έλληνας που έφαγες το Πάσχα σαν να μην υπάρχει αύριο; Νιώθεις τόσο φουσκωμένη που δεν μπορείς να κουνηθείς; Το σίγουρο είναι, για να μην έχεις καινούργιες περιπέτειες, να κάνεις αποτοξίνωση και να σταματήσεις την κατανάλωση κάποιων τροφών! Ακολούθησε αυτά τα μικρά μυστικά για να νιώσεις πιο ανάλαφρη!

1) Απέφυγε τις τροφές που θα σε φουσκώσουν περισσότερο και θα κάνουν την κοιλιά σου να δείχνει διπλάσια! Αυτές είναι τα όσπρια, τα σπαράγγια, αγκινάρες, μπρόκολο, κουνουπίδι, γαλακτοκομικά, πράσα, πιπεριές. Σε αντίθεση προτίμησε τροφές πλούσιες σε λευκώματα όπως το ψάρι, το κοτόπουλο, τα αυγά (που έχουμε άφθονα κόκκινα αυτές τις μέρες), το κρέας. Επίσης τα κεράσια, οι φράουλες, το μαρούλι, ο μαϊντανός και τα μούσμουλα ανακουφίζουν από το φούσκωμα.

2) Πιες νερό, μπόλικο νερό! Η κατακράτηση υγρών καταπολεμάται με κατανάλωση νερού. Το νερό αυξάνει τη διούρηση και βοηθά στην ισορροπία των υγρών του οργανισμού και στην αποβολή του επιπλέον νατρίου από τα νεφρά.
Minimalista Tip: Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί, ξυπνάει το πεπτικό σου σύστημα και ενεργοποιεί την περιοχή.

3) Πρέπει ανά 3 ώρες να τρώμε γιατί αν μείνουμε νηστικοί πολλές ώρες η πείνα μπορεί να επιδεινώσει τον τυμπανισμό στο στομάχι. Επιπλέον, η παράλειψη γευμάτων οδηγεί σε κατανάλωση μεγαλύτερων μερίδων και αποθήκευση μεγαλύτερων ποσοτήτων λίπους στην κοιλιά.

4) Χρησιμοποιήστε κανέλα, άνηθο ή δεντρολίβανο στο φαγητό σας καθώς έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν και να βοηθούν στο ξεφούσκωμα ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την πέψη.

5) Ας κάνουμε λίγη γυμναστική! Αν νιώθουμε το πρόβλημα του φουσκώματος περισσότερο στα πόδια, τότε αυτό μπορεί να είναι ένδειξη κακής κυκλοφορίας του αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ και να αρχίσουμε να κινούμαστε περισσότερο. Το περπάτημα τώρα την Άνοιξη στη φύση είναι απόλαυση! Αν νιώθουμε το φούσκωμα στην κοιλιά, υπάρχουν ειδικές ασκήσεις για την τόνωση των μυών του στομάχου. Η γυμναστική μόνο καλό μπορεί να κάνει, οπότε ας την βάλουμε περισσότερο στη ζωή μας!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!

 

 

Save

Save

Save

Save