Μια από τις καλύτερες συνταγές για καλτσούνια είναι αυτή της Σίφνου καθώς είναι αφράτα και εξαιρετικά νόστιμα αφού στην γέμιση περιέχεται μια πληθώρα γευστικών υλικών που ο συνδυασμός αυτών με το μέλι απογειώνει πραγματικά την γεύση του γλυκού αυτού.

Δες εδώ => Ρολά γαλακτομπούρεκου με βελούδινη κρέμα!

ΥΛΙΚΑ:
– 600 γραμμάρια αλεύρι
– 1 πρέζα αλάτι
– 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή λάδι
– 1 κουταλάκι σόδα ή μπέικιν
– 2 φλυτζάνια τσαγιού καρυδόψιχα
– 2 φλυτζάνια τσαγιού αμυγδαλόψιχα
– 3-4 κουταλιές ζάχαρη
– 1 κουταλιά γλ. κανελογαρύφαλα
– ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
– μέλι ανάλογα πόσο θέλει ο καθένας
– ζάχαρη άχνη
– ανθόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε το αλεύρι με ανάλογο νερό, ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι, το βούτυρο και τη σόδα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πάχος μισού εκατοστού και την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Χοντροκοπανίζουμε στο γουδί την καρυδόψιχα και την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και τα κανελογαρύφαλα, τους προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ρίχνουμε μέλι ανάλογο ώστε να γίνουν μια σφιχτή μάζα. Βάζουμε σε κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης από λίγη γέμιση, βρέχουμε τα χείλη για να κολλήσουν και διπλώνουμε τα κομμάτια σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τα ψήνουμε σε πολύ σιγανό φούρνο ώστε να μείνει άσπρη η ζύμη. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!

Δες εδώ => Εύκολα κουλουράκια νηστίσιμα!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!

Save

Save

Save