Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τα παιδάκια μας στο σχολείο αλλά και για εμάς σε ένα όμορφο, περιποιημένο πρωινό ή ακόμα σαν σνακ τις δύσκολες ώρες που γουργουρίζει η κοιλίτσα μας! Πάμε να τη δοκιμάσουμε λοιπόν!

ΥΛΙΚΑ:
– 6 αυγά
– 3 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
– 1 κούπα άπαχο, κίτρινο τυρί
– μισή κούπα γάλα
– 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεστάνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και ½ κ.γ. αλάτι. Σωτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτάκια ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα  μπολ χτυπάμε τα αβγά, μια πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι και το γάλα με σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και το μείγμα λαχανικών και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ελαφρά τις θήκες από ταψί ειδικό για μάφινς ή χρησιμοποιήστε χαρτάκια για μάφινς. Γεμίζουμε κάθε θήκη μέχρι σχεδόν πάνω με το μείγμα μας και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Μόλις σφίξει το αυγό και πάρει ένα χρυσαφί χρώμα τα αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Τρώγονται και ζεστά ή μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε  σ’ ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για το πολύ μια εβδομάδα. Εναλλακτικά, αφού κρυώσουν αποθηκεύουμε στην κατάψυξη μέχρι 2 μήνες!
Καλή επιτυχία!

 

Save

Save