Κάθομαι στον καναπέ και περιμένω μάνα εξ ουρανού να μου έρθουν όλα έτοιμα! Πόσο βολικό και εύκολο θα ήταν  αν γινόταν αυτό! Με παράτησε έτσι απλά ο φίλος μου, η σχέση μου, ο άνθρωπος που αγαπώ ή τουλάχιστον έτσι πίστευα τότε!
Βαριόμουν να βγω και δεν ήθελα να δω κανέναν. Έλεγα δικαιολογίες πρώτα στον εαυτό μου και μετά στους άλλους για να αράξω παρέα με τη μοναξιά μου και να κλαίμε τη μοίρα μας.
– Σήκω τώρα, μου λέει μια μέρα η φίλη μου, δεν σ’ αναγνωρίζω. Αυτά που κορόϊδευες ρε;
Ρίσκαρα. Έκλαψα, σκόνταψα αλλά σηκώθηκα και ξεκίνησα για να χτίσω τα καλύτερα που ήταν μπροστά μου και δεν τα έβλεπα!


Μη μου πεις ότι δεν πέρασες και εσύ αυτή τη φάση; Που από αποτυχημένες σχέσεις ή ανεκπλήρωτους έρωτες νόμιζες πως ξόφλησες; Και τι θα πει ο έρωτας της ζωής μου; Και αν δεν είναι ένας, αλλά πολλοί; Αν δε βγεις στην αλάνα της ζωής να παίξεις μπάλα πως θα ξέρεις πόσοι είναι;  Ακόμα και αν τα πράγματα δεν ήταν όπως τα φανταζόσουν, ακόμα και αν σε πλήγωσε, όσο χτυπάει η καρδιά, η ζωή συνεχίζεται σε όλα.

Για μένα ακόμα χειρότερό είναι το να μένεις σε μια τελειωμένη σχέση. Είτε απο συνήθεια, είτε απο φόβο μήπως δεν βρεις κάτι καλύτερο, μένεις εκεί που καταπιέζεις το εγώ σου και είσαι δυστυχισμένος. Φοβάσαι να ρισκάρεις και απλά υπάρχεις έχοντας σταματήσει να ονειρεύεσαι πια. Δεν γίνεται όμως να μη ρισκάρεις, δεν γίνεται να μη δώσεις ευκαιρίες. Δοκίμασε να συνδεθείς με ανθρώπους που σε ελκύουν και ζήσε.

Χωρίς προσπάθεια, ρίσκο, και απογοήτευση δεν είναι ζωή. Αν δεν σκεφτείς θετικά θα είσαι πάντα μίζερος. Το ίδιο ισχύει και για την δουλειά σου. Αν πλήττεις, αν φοβάσαι, αν δεν σ’ αρέσει το σκηνικό σου, άνοιξε την πόρτα και φύγε! Διάλεξε τον δρόμο της ζωής, της πίστης στο αύριο. Μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολα αλλά προκειμένου να κυνηγήσεις τα όνειρά σου κάνε τα πράγματα διαφορετικά με την πράξη, γιατί μόνο έτσι αλλάζουν. Τα καλύτερα χτίζονται και θέλουν θετική σκέψη και υπομονή γιατί ως γνωστόν τα αγαθά κόποις κτώνται. Έτσι όμως αναγνωρίζεις την αξία του καλού και την ‘λαχταράς’ περισσότερο.

Λυπάμαι που στο λέω αλλά το κουδούνι δεν θα στο χτυπήσει κανείς. Να είσαι γενναίος. Ρισκάρισε. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την εμπειρία. Μόνο ο άνθρωπος που ρισκάρει είναι πραγματικά ελεύθερος!

Save

Save

Save

Save