Με αφορμή την γιορτή της μητέρας που είναι σήμερα, θα ήθελα να τονίσω πως φέτος στο σπίτι μας ήρθε με πολύ νόημα! Στην πραγματικότητα πάντα είχε πολύ νόημα για μένα προσωπικά! Ως παιδί είχα την τύχη να έχω μια καταπληκτική μητέρα που έπαιξε σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο στην ζωή μου τότε. Δυστυχώς την έχασα νωρίς, μόλις είχα τελειώσει το σχολείο, παρ’ όλα αυτά πρόλαβε και μου έμαθε αξίες και μαθήματα ζωής που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο ποιά είμαι σήμερα.

Είναι αστείο, αλλά πριν αποκτήσω παιδιά νόμιζα πως ήταν κάτι εύκολο να είσαι μαμά! Είμαι τόσο ευλογημένη όμως που έχω δύο υπέροχα παιδιά που άλλαξαν τη ζωή μου για πάντα και ας είναι ένα δύσκολο, υπεύθυνο και πολλές φορές κουραστικό έργο που έχω να εκτελώ καθημερινά.
Είναι απίστευτο το πόσο διαφορετικό είναι κάθε παιδί! Κάθε ένα έχει την δική του προσωπικότητα, την δικιά του γλώσσα αγάπης, τον δικό του ξεχωριστό τρόπο επικοινωνίας! Ως μητέρες, συνεχώς νιώθουμε ότι είναι δουλειά μας να διδάσκουμε τα παιδιά μας, αλλά σήμερα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικά πράγματα που μου δίδαξαν αυτά.

Αναστασία
Το μεγαλύτερο παιδί συνήθως είναι και ο προστάτης των υπόλοιπων αδερφών! Δεν είχα ποτέ μου αδερφή αλλά νομίζω δε θα μπορούσα να έχω καλύτερη από αυτήν! Η Αναστασία είναι εξαιρετικά αφοσιωμένη στον αδερφό της, τον φροντίζει, τον προσέχει μη πέσει κάτω ή μη βάλει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο στο στόμα του (ως μπέμπης που είναι!). Είναι απίστευτα δοτική και της αρέσει να κάνει την μαμά και στον μπέμπη και στις κούκλες της! Απίστευτα ντροπαλή, αν δεν την γνωρίζετε καλά, και καλλιτεχνική φλέβα καθώς χορεύει και τραγουδάει συνέχεια! Μου δίδαξε τι σημαίνει αγάπη δίχως όρια, τι σημαίνει να αγαπάς χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα και πόσο διατεθειμένος είσαι να κάνεις τα πάντα γι’αυτή σου την αγάπη! Επίσης έμαθα μαζί της την αξία της υπομονής, αυτή που πρέπει να έχω και ως γονιός και ως άνθρωπος γενικά.

Η πριγκίπισσά μου εκτός των άλλων είναι και πάρα πολύ ευαίσθητη, σε σημείο που αισθάνεται τα συναισθήματα των ανθρώπων και μισεί τις συγκρούσεις. Όταν διαφωνώ με τον πατέρα της έρχεται και μας παίρνει αγκαλία προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πράγματα! Μου δίδαξε λοιπόν πως πρέπει να αφήνω τις καταστάσεις να κυλάνε πιο εύκολα, να αφήνω και καμιά κουβέντα να πέσει χάμω και να παραμερώ τον εγωισμό μου, μαθαίνοντας να ζητάω συγνώμη και να μη κρατάω κακία στους ανθρώπους.

                                                                                Μπέμπης
Ο μικρός μου λεβεντάκος μεγαλώνει ραγδαία κάθε μέρα! Είναι απίστευτος ο τρόπος που προσπαθεί να ανακαλύψει τα πάντα! Κολλάει το βλέμμα του σε ένα αντικείμενο, χαζεύει το πουλί που πετάει στον ουρανό, τον μαγνητίζει το κόκκινο τριαντάφυλλο και τρελλαίνεται όταν ακούει το αρκουδάκι που το πατάς και τραγουδάει! Η ζωή του είναι μια περιπέτεια! Ο ενθουσιασμός του για την ζωή μου φτιάχνει την μέρα! Με διδάσκει να εκτιμώ τα μικρά πράγματα και πως μπορώ να αγαπήσω ξανά το ίδιο έντονα με έναν τρόπο που δεν ήξερα ότι ήταν δυνατόν.

Ξέρω ότι την Ημέρα της Μητέρας πάντα σκεφτόμαστε τις μητέρες μας και, αν έχουμε παιδιά δικά μας, γιορτάζουμε που τα έχουμε στη ζωή μας! Ήθελα να αφιερώσω μια στιγμή για να γιορτάσω τους 2 ανθρώπους που μου έκαναν το καλύτερο δώρο, να είμαι μαμά, και να πω ευχαριστώ στη δική μου μητέρα που μου έδωσε ένα τόσο καλό παράδειγμα να καταλάβω τι σημαίνει η λέξη αυτή.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save