Chicken burger, το αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων! Μια πραγματικά νόστιμη συνταγή που θα ξετρελάνει όλους!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
– 4 στρόγγυλα ψωμάκια για burger
– 4 φιλέτα κοτόπουλο
– 1 φλυτζ. ξινόγαλο
– αλάτι, πιπέρι
– 1 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
– σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
– 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
– 1 κουτ. γλυκού κίτρινο κάρυ σε σκόνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μαρινάρουμε τα φιλέτα με το αλάτι, το πιπέρι και το ξινόγαλο όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και λίγο αλατοπίπερο. Βουτάμε τα φιλέτα κοτόπουλο στο μείγμα και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά περίπου. Μόλις τα βγάλουμε τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το κάρυ. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια στο γκριλ του φούρνου. Αλείφουμε το κάτω μέρος από τα ψωμάκια με τη σως κάρυ, βάζουμε από πάνω το φιλέτο και προσθέτουμε, αν θέλουμε, λεπτές ροδέλες από αγγούρι και μαρούλι. Σερβίρουμε μαζί με τηγανιτές πατάτες.
Καλή επιτυχία!

Save

Save