Θυμάσαι τις εποχές που ένα βλέμμα του σε ανέβαζε στα ουράνια; Τον έβλεπες να έρχεται απο μακρυά και η καρδιά σου κόντευε να σπάσει. Όταν πλησιάζατε κοντά η ατμόσφαιρα γινότανε τόσο ηλεκτρισμένη που αυτή η χημεία μπορούσε να γίνει και απο άλλους αντιληπτή! Όσο και αν προσπαθούσατε να είστε χαλαροί η γλώσσα του σώματος, σας πρόδιδε! Η αμηχανία, η ταχυκαρδία, ο ερωτισμός με τις γρήγορες κοφτές ανάσες, όλα αυτά είναι στιγμές που πάντα χαράχτηκαν στην μνήμη σου ανεξίτηλες και πολύτιμες. Αναντικατάστατες και καλά φυλαγμένες στο μπαούλο των αναμνήσεων.

Και σήμερα, μετά από όλα αυτά που ένιωσες, καλείσαι να τα αντικαταστήσεις  και να αρκεστείς στη φατσούλα και στο λάικ που έκανε στη φωτογραφία σου! Έτσι χαίρετε πια η νέα γενιά, έτσι ερωτεύεται και έτσι χωρίζει! Με τα εικονίδια και τις φατσούλες! Και τι να κάνεις και εσύ καημένη; Σε παρέσυρε η μοντέρνα εποχή και συμβιβάστηκες! Όπως όλοι μας. Με τα νέα δεδομένα…

Το ίντερνετ λοιπόν, ήρθε και άλλαξε τη ζωή μας. Έχει μπει δυναμικά στην καθημερινότητά μας προσφέροντας άπειρες πληροφορίες και υπηρεσίες που μας διευκολύνουν. Ναι αγάπη μου όταν μπορώ να βρω την σπάνια εκτέλεση του αγαπημένου μου τραγουδιού, να εκμεταλλευτώ τις γνώσεις που μου προσφέρει, να ψωνίσω τα αγαπημένα μου παπούτσια από την Αμερική και το αγαπημένο μου φόρεμα απο το Μιλάνο φυσικά και θα εξελιχθώ και θα το αγαπήσω!
Τι θα γίνει όμως όταν η αγάπη γίνει εθισμός; Όταν θα κάθομαι με τις ώρες πάνω από μία οθόνη; Θα εξαρτηθώ χωρίς να το καταλάβω. Αυτό έπαθες και εσύ και η φίλη σου και το παιδί σου… και εκατομμύρια ακόμη άλλοι χρήστες.

Η πολύωρη ενασχόληση του ίντερνετ έκανε την ανθρώπινη επαφή αισθητά μειωμένη, κινδυνεύοντας να χαθεί εντελώς αφού ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα και οι «φυσικές» σχέσεις μπαίνουν πια σε δεύτερη μοίρα. Την ζωή που δεν έζησες την ζεις εδώ αφού δεν υπάρχει κάποια δέσμευση. Όσο η ανωνυμία κυριαρχεί, το διαδίκτυο σε απελευθερώνει, σε αποδεσμεύει, και σε κάνει να φαντάζεσαι πώς είναι να είσαι το «ιδεώδες εγώ σου»!
Πόσα ψέματα γράφτηκαν για τα κιλά, την ηλικία και τα ενδιαφέροντα στις νέες διαδικτυακές γνωριμίες; Θα μπορούσες να επιλέξεις το τέλειο προφίλ κάποιου αλλά όταν του μιλήσεις στο τηλέφωνο, να μην μπορείτε καν να έχετε μια κανονική συζήτηση και όταν τον δεις από κοντά να απογοητεύεσαι γιατί στις φωτογραφίες που σου έστελνε ήταν σχεδόν άλλος. Ένας άλλος γεμάτος φίλτρα σε κάθε φωτογραφία!

Το σίγουρο είναι πως η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία αφήνοντάς μας συνέχεια έκπληκτους μπροστά στα επιτεύγματα της. Ας μάθουμε να είμαστε συνοδοιπόροι δίπλα της, θέτοντας όρια και κάνοντας μια σοβαρή και συνετή χρήση. Ας μάθουμε να μοιράζουμε σωστά τον χρόνο μας κάνοντάς τον ποιοτικό και δημιουργικό.
Ο καφές που πίνουμε με τους φίλους μας είναι ιερός, δεν χρειάζεται να είμαστε με το κινητό στο χέρι. Όταν μας αρέσει πραγματικά κάποιος ας του εκφράσουμε όσα νοιώθουμε από κοντά ακόμα και αν φοβόμαστε την απόρριψη. Και τέλος, όταν έχουμε χρόνο, ας κάνουμε το αγαπημένο μας χόμπυ ή άθλημα.

Προορισμός της ζωής είναι να ζούμε καλά γιατί κάθε μέρα είναι και μία μικρή ζωή! Εσύ ορίζεις τα μέτρα, εσύ και τα σταθμά!

Save

Save

Save

Save

Save