Όπως έχουμε πει, το καλοκαίρι έφτασε και τα μαλλιά μας χρειάζονται περισσότερη περιποίηση λόγω του ήλιου, της ζέστης και της θάλασσας. Τα λαμπερά μαλλιά μαρτυρούν υγεία, καθώς σου δίνουν και μια απερίγραπτη αυτοπεποίθηση, που σε κάνει να νιώθεις όμορφα και με τους γύρω σου, αλλά και με τον ευατό σου.
Το ήξερες ότι δύο εβδομάδες έκθεσης των μαλλιών στον ήλιο προκαλούν την ίδια φθορά με αυτήν που προκαλεί το πιστολάκι σε ένα χρόνο;
Ακολουθούν κάποιες εύχρηστες και αποτελεσματικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις αλλά και να διατηρήσεις τα μαλλιά σου δυνατά και λαμπερά όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα.

  1. Μην παραλείπουμε να επισκεπτούμε τουλάχιστον μία φορά τον μήνα την κομμώτρια μας για να μας κόψει την ψαλίδα. Τα μαλλιά μακραίνουν γρηγορότερα τους θερινούς μήνες και το φριζάρισμα είναι πολύ συχνότερο λόγω ζέστης και της υγρασίας, άρα το κούρεμα των άκρων βοηθάει και στην ενδυνάμωσή τους αλλά και στην αποφυγή της ψαλίδας.
  2. Φοράμε πάντα καπέλο ή μαντήλι όταν καθόμαστε στον ήλιο και φροντίζουμε να μην είναι πολύ σφιχτό ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι μας. 
  3. Πριν την έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαίο να χρησιμοποιήσουμε μια καλή μάσκα ή αντιηλιακό μαλλιών. Αν μας τελειώσει μπορούμε να απλώσουμε λίγο από το κανονικό μας αντιηλιακό στις άκρες των μαλλιών, αλλά όταν επιστρέψουμε από την θάλασσα φροντίζουμε να το ξεπλύνουμε καλά. Εδώ θα βρείς ό,τι χειάζεσαι!
  4. Πιάνοντας τα μαλλιά μας κότσο, πλεξούδα ή αλογοουρά θα τα βοηθήσει να περιορίσουν το φριζάρισμα. Επίσης όσο και αν ζεσταινόμαστε το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν κοιμόμαστε ποτέ με δεμένα μαλλιά γιατί μπορεί πολύ εύκολα να ταλαιπωρηθούν.
  5. Πριν κολυμπήσουμε στη θάλασσα ή στιν πισίνα, βρέχουμε τα μαλλιά μας! Με αυτόν τον τρόπο η απορρόφηση του επιβλαβούς χλωριομένου ή θαλασσινού νερού απο τα μαλλιά θα είναι πολύ μικρότερη. Επιστρέφοντας από το μπάνιο, λούζουμε αμέσως τα μαλλιά με ένα σαμπουάν βαθιού καθαρισμού που θα αφαιρέσει εντελώς το χλώριο και τα υπόλοιπα κατάλοιπα. Εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι!

Δεν ξεχνάμε το να είμαστε ενυδατωμένοι είναι σημαντικό τόσο για τα μαλλιά, όσο και για ολόκληρο τον οργανισμό μας, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, γι’ αυτό φροντίζουμε να πίνουμε άφθονο νερό!!!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save