Skip to Main Content

PANCAKES ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Τι πιο ωραίος συνδυασμός για μια εύκολη, γρήγορη και σοκολατένια συνταγή; Τόσο απλό, τόσο τέλειο! Ποιός μπορεί να αντισταθεί;

ΥΛΙΚΑ:
– 150γρ. γάλα
– 3 κουτ. σούπας πάστα φουντουκιού
– 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο κ
λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα
– 1 αυγό χτυπημένο
– 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη ψιλή
– 100 γρ. αλεύρι
– 2 κουτ. σούπας κακάο
– 1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
– 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
– 150γρ. κουβερτούρα
– 100γρ. γάλα
– 3-4 κουτ. σούπας λικέρ της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με την πάστα φουντουκιού ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο, το αυγό και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Σταδιακά ενσωματώνουμε στα στεγνά υλικά τα υγρά ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένας χυλός. Τον αδειάζουμε σε κανάτα. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με βούτυρο. Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο χυλό μέχρι να σχηματιστεί ένα pancake και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια. Με σπάτουλα αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και απο την άλλη πλευρά για ένα λεπτό.
Για τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τα υλικά σε κατσαρολάκι  ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει η σοκολάτα (αν είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νεράκι). Περιχύνουμε τα pancakes που έχουμε στοιβάξει το ένα πάνω στο άλλο σε πιατέλα, αν θέλουμε προσθέτουμε φράουλες, και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!

Save

Save