Το καλοκαίρι έφτασε και το μεγαλύτερο άγχος μας είναι πως να διατηρήσουμε το βάρος μας, χωρίς όμως να στερηθούμε τις γευστικές απολαύσεις του. Παρακάτω δίνονται μερικές πρακτικές συμβουλές για να αποφύγουμε τα περιττά κιλά :

– Προτιμήστε ελαφριά γεύματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε λιπαρά.

– Η λήψη ενός καλού πρωινού είναι απαραίτητη και μας κρατάει σε εγρήγορση όλη μέρα.

– Προσθέτουμε ποικιλλία φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή μας διατροφή.

– Αντικαθιστούμε το κρέας με ψάρι, είναι περισσότερο ωφέλιμο για τον οργανισμό μας, χορταστικό και νόστιμο.

– Ενυδατωνόμαστε συνέχεια, γιατί το καλοκαίρι ο οργανισμός μας χρειάζεται περισσότερο νερό.

– Αποφεύγουμε τον καφέ και προτιμάμε χυμούς, έτσι ώστε να παίρνουμε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες ή το πράσινο τσάι, το οποίο είναι αρκετά δροσιστικό και επιπλέον αυξάνει τον μεταβολισμό.

– Αντικαθιστούμε τα παγωτά με φυσικές γρανίτες πολτοποιημένων φρούτων.

– Περιορίζουμε την κατανάλωση αλκόολ. Το αλκόολ δεν έχει θρεπτική αξία, ωστόσο έχει πολλές θερμίδες.

– Ας αυξήσουμε την άσκηση. Εκτός από το κολύμπι στην παραλία μπορούμε να παίξουμε διάφορα παιχνίδια είτε στη θάλασσα είτε στην άμμο. Είναι πολύ διασκεδαστικό, βοηθάει το σώμα μας να είναι σε καλή φυσική κατάσταση και κάνει τις θερμίδες να καίγονται πιο γρήγορα!

– Επειδή στην παραλία περνάμε πολλές ώρες καλό θα ήταν να έχουμε κάποια υγιεινά μικρογεύματα μαζί μας τα οποία και θα καλύψουν την όρεξη μας και ταυτόχρονα θα μας προσφέρουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.
Μερικά από αυτά είναι: σάντουιτς με ψωμάκια ή αραβική πίτα γαλοπούλα,τυρί,φέτα και λαχανικά, φρούτα, μπάρες δημητριακών, κριτσίνια πολύσπορα, κουλούρια με τυρί, γαλέτες ή μπισκότα χαμηλά σε λιπαρά.

– Αν στις διακοπές μας φάμε κάποια μέρα έξω καλό θα ήταν να επιλέξουμε κάτι ψητό αντί για μαγειρευτό ώστε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες.

Η σωστή διατροφή είναι πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια μας να απολαύσουμε χωρίς άγχος τους καλοκαιρινούς μήνες. Εγώ σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές να έχουμε όλοι μας!

Save

Save

Save

Save

Save