Είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν το καλοκαίρι. Τα παιδιά στις διακοπές είναι περισσότερο υπερκινητικά καθώς παίζουν πολλές ώρες είτε στη θάλασσα, είτε στο βουνό. Για να κάνουμε λοιπόν διακοπές όλοι με ασφάλεια πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά πως να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πως να προφυλάσσονται.

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
– Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά κολύμπι από μικρή ηλικία. Εκτός ότι είναι το καλύτερο άθλημα, καθώς γυμνάζει όλο το σώμα, σώζει και ζωές!

– Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε μικρά παιδιά κοντά στο νερό χωρίς επίβλεψη ακόμα και αν ξέρουν να κολυμπούν.

– Παιχνίδια όπως κράτημα αναπνοής και άλλα, πρέπει να αποφεύγονται καθώς μπορούν πολύ εύκολα να καταλήξουν σε πνιγμό. Είναι επίσης σημαντικό να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους στο κολύμπι και να αποφεύγουν τις κόντρες και τους ηρωισμούς με άλλα παιδάκια.

– Ακόμα και αν φοράνε μπρατσάκια ή σωσίβια τα παιδιά δεν επαναπαυόμαστε αλλά συνεχίζουμε την επίβλεψη από κοντά.

– Να μην κολυμπούνε με άδειο στομάχι. Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο γεύμα μέχρι να ξαναμπεί στη θάλασσα.

ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ
– Η πισίνα πρέπει να είναι σωστά περιφραγμένη και καθαρή.

– Ποτέ να μην κολυμπάνε χωρίς επίβλεψη.

– Να μην τρέχουν γύρω γύρω από την πισίνα γιατί πολύ εύκολα μπορούν να γλιστρήσουν και να τραυματιστούν.

ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ
– Να μάθουν να αποφεύγουν τα ψηλά χόρτα ή να κάνουν θόρυβο για να απομακρύνουν τα φίδια που μπορεί να κρύβονται σ’ αυτά.

– Γενικά καλό θα ήταν να τα μάθουμε πως τα ζώα γίνονται επικίνδυνα όταν αισθάνονται ότι απειλούνται ή προστατεύουν τα μικρά τους και την τροφή τους. Επίσης ποια είναι και πως να ξεχωρίζουν τα δηλητηριώδη έντομα και ερπετά της περιοχής.

– Εξηγούμε πως δεν πρέπει να παίζουν κοντά σε πηγάδια και ποτάμια αν υπάρχουν κοντά στην περιοχή.

Τέλος όπου και αν πάμε διακοπές μαθαίνουμε στα παιδιά να αποφεύγουν τις αλλοιωμένες τροφές, τα λιωμένα παγωτά και τα ληγμένα προϊόντα, καθώς με τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος δηλητηρίασης.

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!

Save

Save