Ήθελα να σηκωθώ και να του δώσω μια σφαλιάρα όταν τον άκουσα να λέει: Που πας ρε χοντρέ στην παραλία; Θα τρομάξεις τα παιδάκια με την κοιλάρα σου! Ο κύριος τον κοίταξε, έσκυψε το κεφάλι και προχώρησε θλιμμένος. Όσο για τον άξεστο πανίβλακα χασκογελούσε με την παρέα του και συνέχιζαν τα κοροϊδευτικά σχόλια!

Και ποιός είσαι εσύ ρε φίλε που θα κρίνεις την εμφάνιση του άλλου; Από κάτι τέτοιους τύπους, δίχως ίχνος παιδείας, έφτασε η κοινωνία να καταπίνει αμάσητη όλη την πλαστικούρα που μας σερβίρουν τα μίντια προσπαθώντας να μοιάσουμε τα χολιγουντιανά πρόσωπα, να τα ορίσουμε ως πρότυπα, και να τρέχουμε ξωπίσω τους να γίνουμε ίδιοι μπαίνοντας σε τέτοιου είδους καλούπια.

Αν δεν είμαι στην μόδα δηλαδή δεν θα αρέσω; Δεν θα είμαι κοινωνικά αποδεχτή ούτε στην έξω ζωή, ούτε στην ιντερνετική; Δυστυχώς τα άτομα με παραπανίσια κιλά πέφτουν θύματα μπούλινγκ από μικρή ηλικία ακόμα, τραυματίζοντας έτσι την καρδούλα τους και καταστρέφοντας την αυτοπεποίθηση τους. Γίνονται ευαίσθητοι, κλείνονται στο καβούκι τους και η απογοήτευση που νιώθουν τους στερεί οποιαδήποτε ενεργητικότητα.

Αν δεν αγαπήσεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου, ποιός περιμένεις να το κάνει;
Εγώ αν έχω κόμπλεξ; Πολλά! Προσπαθώ όμως είτε να κάνω λίγο πλάκα μαζί τους, είτε να αυτοσαρκάζομαι και προπάντων να μην αφήνω τον κάθε ανίδεο και περίεργο, να σχολιάζει εμένα και τον εαυτούλη μου! Αυτόν που είναι το καλύτερο φιλαράκι του καθενός και του αξίζει σεβασμός και αγάπη.
Προσπαθώ καθημερινά να κάνω συμμαχία μαζί του, να κάνουμε κοπλιμέντα ο ένας στον άλλον στον καθρέφτη και να είμαστε ευγνώμονες για την ίδια τη ζωή.
Μη νομίζεις ότι τα καταφέρνω συνέχεια! Κάνω συχνά λάθη, πέφτω ακόμα πιο συχνά σε παγίδες και παρασύρομαι από την ροή του ρεύματος. Παρ’ όλα αυτά προσπαθώ να εξελίσσομαι, να με αγαπήσω και να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου!

Επειδή είναι καλοκαίρι να θυμάσαι πως σε όλους αξίζει μια θέση στην παραλία! Και ο πολύ αδύνατος και ο παχύσαρκος, και ο κοντός και ο ψηλός έχουν δικαίωμα στον ήλιο, στη θάλασσα, στο παιχνίδι ή στην χαλάρωση. Αγαπώ το σώμα μου και δεν έχω να λογοδοτήσω σε κανέναν πέραν του εαυτού μου, τον οποίο αγαπώ είτε με ρούχα είτε χωρίς. Γι ‘αυτό θα φορέσω το υπέροχο μου χαμόγελο, θα πάρω μαζί μου το παρεάκι μου, τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπάμε, και θα πάω  και φέτος διακοπές !

Μη ξεχνάς: το σώμα μας είναι ο ναός όπου η φύση ζητά να τη λατρεύουν!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save