ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

Είναι ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και συνήθως το συνδέουμε με το κυριακάτικο τραπέζι. Ωραίο και λιχουδευτικό πιάτο σε μια ζουμερή εκδοχή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

ΥΛΙΚΑ:
– 1 κ. μοσχάρι ελιά χωρίς κόκαλο
– 250 γρ. κριθαράκι χοντρό
– 2 φλ. χυμός ώριμης ντομάτας
– 1 φλ. ελαιόλαδο
– 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2-3 καρότα τριμμένα
– 1 ζωμό βοδινού ή λαχανικών
– 1 λίτρο νερό
– 1 φλ. κόκκινο κρασί
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 3 κόκκους μπαχάρι
– αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
– τριμμένη παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα ή κεφαλογραβιέρα
– αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε καλά και το κόβουμε σε κύβους. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές το κρέας. Αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε. Μετά από 2 λεπτά βάζουμε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό ντομάτας, τους κόκκους μπαχάρι και τον ζωμό βοδινού. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί. Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε να ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Όταν το κριθαράκι είναι αρκετά μαλακό αλλά δεν έχει λιώσει και υπάρχει και λίγο υγρό στο γιουβέτσι ακόμα, ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Ρίξε ένα βλέφαρο εδώ....