Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος θα κάνει τη μεγαλοπρεπή εμφάνισή της καθώς σουρουπώνει σήμερα στις 7 Αυγούστου, εκεί λίγο πριν τις 9 το βράδυ ένα μικρό τμήμα της θα «κρυφτεί» πίσω από τη Γη.
Η μερική έκλειψη Σελήνης, ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, είναι το «δώρο» που επιφυλάσσει η φετινή Αυγουστιάτικη πανσέληνος σε μικρούς και μεγάλους, ρομαντικούς, επιστήμονες, ερασιτέχνες φωτογράφους και παρατηρητές των ουράνιων σωμάτων. Για τους ξενύχτηδες, τη μοναδική αυτή βραδιά, η ακριβής ώρα που θα διέλθει η Σελήνη από τον τοπικό μεσημβρινό είναι στη 1.38, ξημερώματα 8ης Αυγούστου.

Για την ωραιότερη νύχτα του χρόνου έχουν γραφτεί σπουδαία ποιήματα και τραγούδια που όλοι μας έχουμε συγκινηθεί με το άκουσμα τους. Όπου και αν δεις σήμερα αυτό το άκρος μοναδικό θέαμα φρόντισε να έχεις καλή παρέα, ένα ποτήρι κρασί και αφέσου στη μαγεία του, μακρυά από τους προβολείς της πόλης και ξεχνώντας τη ρουτίνα της καθημερινότητας!

Ακολουθεί ένα βίντεο που εξηγεί γιατί  η σημερινή πανσελήνος είναι η ωραιότερη της χρονιάς!

Κλείνοντας, σας αφιερώνω ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν για το φεγγάρι!

Πηγή άρθρου: http://www.cnn.gr/news/ellada/story/92207/panselinos-aygoystoy-odigies-gia-tin-kalyteri-paratirisi-toy-entyposiakoy-fainomenoy