Θυμάμαι όταν τη γνώρισα! Ήταν σαν ένα πληγωμένο κουτάβι έτοιμο να κλάψει! Όσο περισσότερο μου μιλούσε, τόσο πιο πολύ τη λυπόμουν! Πω, πω τι κρίμα, τόσο νέο κορίτσι και πέρασε τέτοια βάσανα; Μα πόσο άδικη συνεχίζει και είναι η ζωή μαζί της; Όλα αυτά και άλλα τόσα σκεφτόμουν συνέχεια για την < Πηνελόπη >. Αυτό το κορίτσι με το μόνιμο θλιμμένο βλέμμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της.


Καθώς οι συναντήσεις μας γινότανε όλο και συχνότερες, κάτι άρχισε να μου κάθεται στραβά! Στην αρχή ένιωθα μία ανεξήγητη ταραχή όταν βρισκόμουν κοντά της. Ξεκινούσα να μιλήσω και δεν προλάβαινα να τελειώσω μια πρόταση. Πάντα πεταγόταν για να πει το δικό της πρόβλημα ή τη δική της γνώμη που φυσικά θα ήταν πάντα η πιο σωστή απ’ όλους! Ακόμα και όταν βρισκόταν ανάμεσα σε πολλά άτομα πάντα κατάφερνε να γυρίσει την κουβέντα προς το μέρος της για να καταλήξει πάλι στο: Ξέρεις τι έχω τραβήξει εγώ;  Και άντε πάλι από την αρχή η κλάψα!
Μια Drama Queen που ζητάει απεγνωσμένα τη προσοχή και τη συμπόνοια όλων! Νομίζω πως αυτή η γυναίκα ζει για να κλαίει και τρέφεται για να γκρινιάζει. Αν μια μέρα δεν το κάνει, πιστεύω θα πέσει σε κατάθλιψη μέσα στην καταθλιψάρα που ήδη έχει! Μοιρολατρεί όπως εύστοχα λέει και μια φίλη!!!

Από ένα σημείο και μετά άρχισε πια να γίνεται κουραστική και εκνευριστική! Όταν ένα άτομο που δε δίνει δεκάρα για σένα και το μόνο που ουσιαστικά θέλει είναι να ασχολείσαι εσύ μαζί του κάνοντας απλά τον ακροατή που πάντα συμφωνεί, ε τότε μη το σκέφτεσαι και πολύ χρυσό μου, τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία! Μη φτάσεις στο σημείο που έφτασα εγώ, να κάνω κακό στην υγεία μου!

Πέτυχε λαχείο μαζί μου! Άκουγα … άκουγα … και λυπόμουν να την αφήσω, οπότε μου είχε γίνει τσιμπούρι! Προτιμούσα κάθε φορά που την συναντούσα να μου ρουφάει όλο το οξυγόνο, παρά να τη βγάλω από τη ζωή μου γιατί φοβόμουν να την πληγώσω! Αυτή όμως ούτε λυπόταν, ούτε φοβόταν κανέναν! Έφτασε σε σημείο να μου κατηγορεί τους πάντες και να θάβει με εξαιρετική μαεστρία πίσω από την πλάτη τον λάκο του καθενός! Πολλές φορές μάλιστα ανακάλυπτα πως πολλά από όσα μου έλεγε ήταν ψέματα!
Άνθρωπος που δεν έχει ούτε έναν φίλο στη ζωή του να τον φοβάσαι κορίτσι μου, μου έλεγε πάντα η γιαγιά μου. Και η συγκεκριμένη είναι μια γυναίκα μόνη, χωρίς ούτε μια καλή και ουσιαστική φίλη. Και πως να έχει φίλη ή φίλο; Αφού βγάζει  μια απίστευτη ζήλια και κακία για όλους. Είμαι σίγουρη πως όλοι πια την ξέρουν και αν την κάνουν παρέα είναι μόνο και μόνο από λύπηση ή υποχρέωση μέχρι να αγανακτήσουν και αυτοί.

Προσπάθησα πάρα πολλές φορές να της πω τη γνώμη μου, να την συμβουλέψω, να της φτιάξω με πολλούς τρόπους τη διάθεση, γενικά να την επαναφέρω στην πραγματική ζωή δείχνοντας τη λογική της πλευρά! Η κοπέλα δεν τρώγεται με τίποτα όμως αδερφέ μου! Ήταν αδιανόητο να την κερδίσω σε ένα παιχνίδι που είχε σχεδιάσει η ίδια! Άργησα πολύ να σταματήσω να της επιτρέπω να αφήνει το σαράκι να με τρώει και να δηλητηριάζει το μέσα μου. Είχα φτάσει σε σημείο να μαζεύω τόσα νεύρα που όταν έφευγα από κοντά της τα έβγαζα και ξεσπούσα σε ανθρώπους που δεν μου έφταιγαν σε τίποτα! Με έφτασε στα όρια μου: μιλούσε και μου προκαλούσε άγχος, εκνευρισμό και μερικές φορές θυμό! Ήθελα να σηκωθώ να την χαστουκίσω ή να φωνάξω: σκάσε πια, δεν σε αντέχω άλλο! Είχα καταντήσει να της μοιάζω και όταν την έβλεπα μετρούσα ακόμα και την κάθε μου λέξη!

Όταν πια η κατάσταση ξεπέρασε τα όρια, αποφάσισα πως ήρθε η στιγμή να ξαναβρώ την ευτυχία μου. Ναι την ευτυχία μου! Γιατί όταν είσαι ψυχοπονιάρα, ευαίσθητη και αγχώδης μέχρι αηδίας όπως εγώ, χάνεις όλη σου τη θετική ενέργεια, όλη την ευτυχία, και έχεις και τύψεις από πάνω!
Άρχισα στην αρχή να θέτω όρια! Κάτι που ένας τοξικός άνθρωπος σιχαίνεται! Με γνώμονα τη λογική και μόνο αποφάσισα σε ποιες περιπτώσεις έπρεπε να την ανέχομαι και σε ποιες όχι. Αν και αραίωσα τις επισκέψεις, κατάλαβα πως ακόμα και τότε δεν άλλαζε! Ήταν ανώφελο πια να ενδίδω στο συναισθηματικό της χάος!
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να συνεχίσω τη ζωή μου χωρίς αυτή, της ευχήθηκα καλή τύχη, ευτυχία και ευημερία και της έκλεισα την πόρτα μου μια για πάντα! Η λήξη της σχέσης μας με πείραξε κι εμένα, όσο να πεις μου είχε γίνει μια, κακή μεν, συνήθεια δε! Παρ’ όλα αυτά ένιωσα να σαν να λυτρώθηκα και δημιούργησα καινούργιο χώρο για πιο υγιείς, που ταιριάζουν στον δικό μου χαρακτήρα, ανθρώπους!

Οι τοξικοί άνθρωποι σκοτώνουν γι’ αυτό πρόσεξε τους! Βρίσκονται ανάμεσά μας. Είναι η Πηνελόπη, ο Κώστας, η Ελένη, ο Μάκης… άνθρωποι που πάντα θα περνάνε από τη ζωή μας. Το <<δεν έχω χρόνο για άλλο πόνο>> εκτός από γκόμενο/α ταιριάζει γάντι και σε όλους αυτούς!

Θες να είσαι ευτυχισμένος; Ξύπνα το πρωί, σούταρε έναν τοξικό άνθρωπο από τη ζωή σου και … βουαλά να η ευτυχία!

Save

Save

Save

Save