Ετοιμαστείτε σε λίγες μέρες να χορέψουμε στον ρυθμό της “Μεγάλης Παρασκευής” που μόνο Μαύρη δεν είναι!
Τα καταστήματα που συμμετείχαν στην Black Friday πέρυσι παρατηρήθηκε ότι είχαν αύξηση του τζίρου έως και 6 φορές! Φανταστείτε τι έχει να γίνει φέτος που η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε εγκύκλιο προς τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους – μέλη της, καλώντας τους να συμμετέχουν φέτος πιο μαζικά στην Black Friday!!!

Τι είναι η Black Friday;

Η Black Friday είναι μια αμερικάνικη ιδέα και πάντα πέφτει ακριβώς την επόμενη μέρα από την «Ημέρα των Ευχαριστιών». Την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη δηλαδή!

Η ημέρα αυτή σημαίνει και την αρχή της περιόδου για τις χριστουγεννιάτικες αγορές, και η Black Friday προσφέρει απίστευτα καλές τιμές και πολλές προσφορές.
Η επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών στην Αμερική, είναι η μέρα που όλοι περιμένουν να κάνουν τα ψώνια τους, σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων έξω από τα καταστήματα, προκειμένου να αγοράσουν ό,τι επιθυμούν σε σημαντικά μειωμένες τιμές.

Κάθε χρόνο, στην Times Square στη Νέα Υόρκη μαζεύεται πλήθος κόσμου, με σκοπό να μπουν πρώτοι στα πολυκαταστήματα και να προλάβουν τις προσφορές!

Πέρυσι οι καταναλωτές εκτιμάται ότι ξόδεψαν πάνω από δύο δισ. δολάρια είτε στα καταστήματα είτε μέσω ηλεκτρονικών αγορών.

Κάθε Black Friday οι λιανοπωλητές ανοίγουν τα καταστήματά τους από τις πέντε το πρωί ή και νωρίτερα καθώς ουρές ατόμων περιμένουν με αγωνία έξω από τις πόρτες των μαγαζιών. Ωστόσο, οι λάτρεις του θεσμού και του Διαδικτύου μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και ηλεκτρονικά. Φυσικά μπορείς να επωφεληθείς κι εσύ από τα online καταστήματα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στην Αμερική, δηλαδή από τις 7 π.μ. το πρωί της Παρασκευής εδώ.

Ας ελπίσουμε και φέτος οι εκπτώσεις να είναι μεγάλες για να μπορέσουμε κι εμείς οι καταναλωτές να κάνουμε σημαντικές αγορές αλλά και η αγορά να λάβει μία τονωτική ένεση, κάτι που έχει τόσο ανάγκη αυτήν την περίοδο!

Καλά ψώνια μας εύχομαι!

Πηγές άρθρου:
https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Friday_(shopping)
http://www.huffingtonpost.gr/2016/11/24/story_n_13198924.html
http://www.protothema.gr/world/article/531075/black-friday-kai-stin-ellada-hristougenniatikes-agores-me-treles-prosfores/

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!