ΣΝΙΤΣΕΛ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Το πιάτο αυτό ξεχωρίζει από το συνηθισμένο, και είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές  που φέρνει στην κουζίνα τη νοστιμιά … ανοίγοντάς μας την όρεξη!

ΥΛΙΚΑ:
– 8 χοιρινά σνίτσελ
– 2 αυγά
– 300γρ. φρυγανιά τριμμένη
– 30γρ. αλεύρι
– 60γρ. τριμμένη παρμεζάνα
– 10γρ. σκόνη κάρυ
– 10γρ. αλάτι
– 10γρ. μαϊντανό

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ:
– 1 συσκευασία φυσικός πουρές Μπάρμπα Στάθης
– 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
– 60ml κρέμα γάλακτος
– 5γρ. αλάτι
– 2γρ. μοσχοκάρυδο
– 1 καυτερή πιπεριά κέρατο
– ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατίζουμε το κρέας, το πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, το αλευρώνουμε και το απλώνουμε σε ένα ταψί. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με 15ml κρύο νερό. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κάρυ. Βουτάμε το σνίτσελ πρώτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά, πιέζουμε να κολλήσει πολύ καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 30′ τουλάχιστον. Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Χτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα με την καυτερή πιπεριά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά ρίχνουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας του πουρέ με 100ml νερό και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5′. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μίγμα της κρέμας, ανακατεύοντας συνεχώς. Τηγανίζουμε τα σνίτσελ με ηλιέλαιο ή τα ψήνουμε στον φούρνο. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!



Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ρίξε ένα βλέφαρο εδώ....