Τηγανιά χοιρινή με πράσο και μανιτάρια

Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για τηγανιά που έχετε φτιάξει ποτέ! Σερβίρεται και σαν μεζές και σαν κυρίως πιάτο!

ΥΛΙΚΑ:

– 300γρ. μπούτι χοιρινό σε κύβους
– 60γρ. πράσο σε ροδέλες (το λευκό μέρος)
– 60γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
– χυμό από 1 λεμόνι
– 140ml λευκό κρασί
– 1κ.σ. βούτυρο
– 40ml ελαιόλαδο
– ρίγανη – αλάτι -πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά. Ρίχνουμε το κρέας και το ροδίζουμε πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια και το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μαγειρεύουμε για 10′ με το σκεύος σκεπασμένο. Τέλος αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!



Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!

 

Ρίξε ένα βλέφαρο εδώ....