Το ήξερες ότι η γλώσσα συγκαταλέγεται στα χαμηλά σε λιπαρά ψάρια και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες; Επιπλέον αποτελεί φυσική πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Β12. Μια συνταγή απλή, ελαφριά και πολύ νόστιμη ακόμη και για όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα ψάρια. Κατάλληλη για να την εντάξετε στο διατροφολόγιο των παιδιών που πρέπει να τρώνε ψάρι.

ΥΛΙΚΑ:

– 800γρ. φιλέτο γλώσσας κατεψυγμένο
– 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, καθαρισμένη
– 80γρ. φρέσκο βούτυρο
– 1 χυμό λεμονιού
– 30γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
– 20γρ. αλεύρι
– αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το βούτυρο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει. Προσέχουμε να μην καεί πολύ και σκουρύνει. Στεγνώνουμε το φιλέτο πολύ καλά και το σοτάρουμε. Τα γυρίζουμε και προσπαθούμε να ψηθούν χωρίς να ροδίσουν ιδιαίτερα. Τα κρατάμε ζεστά στην άκρη και κρατάμε το τηγάνι με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ψήνουμε για 1′ σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντάς το. Ρίχνουμε το χυμό αλεύρι,το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. Μαγειρεύουμε για 2-3′ και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό στη σάλτσα μας. Στραγγίζουμε τη σάλτσα και περιχύνουμε τις γλώσσες. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!