Μια πεντανόστιμη συνταγή και πολύ υγιεινή καθώς το μανιτάρι Πλευρώτους, περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός που το καθιστά ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος!

ΥΛΙΚΑ:

– 500γρ. μανιτάρια Πλευρώτους
– 500γρ. μανιτάρια Agaricus
– 500γρ. μανιτάρια Portobello
– 1 σκελίδα σκόρδο
– αλάτι
– πιπέρι
– 10 κλωναράκια θυμάρι
– 10 κλωναράκια δεντρολίβανο
– 10γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 50ml χυμό από λεμόνια
– 60ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια, τα αλατίζουμε, τα λαδώνουμε και τα ρίχνουμε τον μισό χυμό λεμονιού. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15′. Μόλις βγουν από τον φούρνο, ρίχνουμε το πιπέρι, τα μυρωδικά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!