Τα οφέλη από την κατανάλωση ψαριών είναι γνωστά. Γνωστό είναι επίσης ότι το ψάρι αποτελεί δύσκολη τροφή, ειδικά όταν προορίζεται για μικρά παιδιά. Αν λοιπόν τα καμάρια σας αντιστέκονται σθεναρά στην ιδέα του και σας ψήνουν το … ψάρι στα χείλη κάθε φορά που το μενού περιλαμβάνει γεύσεις θαλασσινές, μην απελπίζεστε! Ίσως ακόμη δεν έχει βρεθεί το κατάλληλο ψάρι, η την κατάλληλη συνταγή ή την ιδανική πρόταση σερβιρίσματος! Οπλιστείτε με επιμονή και φαντασία και δώστε τους μια δεύτερη και τρίτη ευκαιρία! Είναι μια μάχη που σίγουρα αξίζει να δώσετε, καθώς τα συστατικά του ψαριού είναι πολύτιμα και δύσκολα υποκαθίστανται από άλλες τροφές.

Επιλέξτε ψάρια φιλικά προς τα παιδιά, με λίγα ή καθόλου κόκαλα, όπως γλώσσα, μπακαλιάρο, σολομό ή τόνο. Κάντε τα ψάρια κεφτεδάκια και κροκέτες! Τα παιδιά συνήθως αποθαρρύνονται από την εμφάνιση των ψαριών, τρομάζουν στην ιδέα των κοκάλων και μερικές φορές αρνούνται να φάνε γι’ αυτόν τον λόγο. Αν όμως το ψάρι μεταμορφωθεί σε λαχταριστή κροκέτα ή κεφτεδάκι, είναι πολύ πιο πιθανό να δελεάσει τους μικρούς μας φίλους! Συνοδέψτε το με κάποια νόστιμη σπιτική σος μουστάρδας ή γιαουρτιού που θα το εμπλουτίσει γευστικά! Συνδυάστε το ψάρι με κάποιο τρόφιμο που συνήθως αγαπούν τα παιδιά, για παράδειγμα ριζότο ή ζυμαρικά. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να το δοκιμάσουν και να το απολαύσουν!

Ένα ακόμη έξυπνο τρικ είναι να επενδύσετε στο παιχνιδιάρικο food styling, το οποίο ως γνωστόν μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στα μάτια των μικρών παιδιών. Βάλτε λοιπόν τέχνη και φαντασία και μεταμορφώστε το πιάτο σε έναν μικρό, εμπνευσμένο καμβά, με τη βοήθεια φρέσκων λαχανικών και μυρωδικών.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι για να αγαπήσουν τα παιδιά σας τα ψάρια, πρέπει να τα αγαπάτε κι εσείς. Εντάξτε τα με την απαραίτητη συχνότητα στο εβδομαδιαίο οικογενειακό μενού, καταναλώστε τα πρώτα εσείς, και τα παιδιά, τα οποία ως γνωστόν συνηθίζουν να μιμούνται τις διατροφικές συνήθειες των γονιών, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!