Υπάρχουν νονοί που είναι παρόντες μόνο την ημέρα της βάφτισης στα πνευματικά τους παιδιά και μετά εξαφανίζονται από τη ζωή τους. Μη γίνεις ένας από αυτούς τους νονούς!

Όταν γίνεσαι ανάδοχος πρέπει να είσαι παρούσα σε όλη την υπόλοιπη ζωή του παιδιού.  Χαμογελαστή, γεμάτη χάδια, αγάπη και … μικροδωράκια!

Αν ψάχνεις τρόπους να δώσεις ακόμη μεγαλύτερη χαρά στο βαφτιστήρι σου, φέτος το Πάσχα μπορείς να μοιράσεις χαμόγελα με τους εξής τρόπους:

1) Πάσχα σημαίνει χρόνος με την νονά!

Εννοείται θα του πάρεις τα δώρα αλλά δεν αρκεί να πας μια φορά σπίτι να τα δώσεις, να φύγεις από την υποχρέωση, και μετά του χρόνου πάλι! Το ομορφότερο δώρο, αυτό που θα θυμάται μια ζωή το παιδί, είναι ο ποιοτικός χρόνος με την νονά! Ανεκτίμητες αναμνήσεις!

2) Η λαμπάδα του παιδιού πρέπει να είναι παιδική!

Μπορεί εσύ νονά να έχεις υπέροχο γούστο, οπαδός του μίνιμαλ, αλλά μη ξεχνάς ότι το παιδί …. είναι παιδί! Θέλει μια πολύχρωμη, εντυπωσιακή, παιχνιδιάρικη λαμπάδα! Όχι δεν είναι πολύ ωραία μια μονόχρωμη απλή λαμπάδα με λουλουδάκια!!! Τουλάχιστον όσο το παιδί είναι μικρό!

3)Μην ακούς την μαμά του σε όλα!

Επειδή από το παιδί λείπουν ένα ζευγάρι πετσέτες ή μαξιλαροθήκες με σεντόνια, μη τα πάρεις εσύ! Στα κατάλληλα καταστήματα που πουλάνε παιχνίδια θα βρεις από Barbie μέχρι Super ήρωες και από Lego μέχρι Playmobil! Δώσε χαρά στο βαφτιστήρι και όχι στη μαμά! Το δώρο πρέπει να είναι αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους!

4)Δώσε σημασία στο Πάσχα!

Οι νονοί-φαντάσματα, όπως αναφέραμε, πληγώνουν τα βαφτιστήρια! Ακόμη και αν οι γονείς αδιαφορούν, πάρε το πιτσιρίκι, διάβασε του ιστοριούλες για το Πάσχα, εξήγησε του με απλά λόγια τι γιορτάζουμε και γενικά ο χρόνος μαζί του να είναι με όρεξη και χαμόγελα και όχι με μιζέρια. Είναι ωραίο να σ’ αγαπούν σαν γονείς άνθρωποι που δεν είναι γονείς σου!

 

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!