Πίσω από τον Γιώργο, την Σοφία και την Δέσποινα, τον Αλέξη, την Γιώτα και τον Ορέστη, εσένα κι εμένα, κρύβεται μια μάνα, μητέρα, μαμά! Είναι υπεύθυνη για την ύπαρξή μας! Αυτό και μόνο αξίζει να γιορτάζεται κάθε μέρα!

Πίσω από τα πρώτα κουπεπέ και νάνι νάνι, τα πρώτα βήματα και τα πρώτα σφιχτοδεμένα κορδόνια, τα ομορφότερα πάρτι με τα πρώτα κεράκια, τα αξέχαστα επεράσαμε όμορφα και τα πρώτα διαγωνίσματα, πάλι αυτή βρίσκεται! Ακόμη και τότε που ήσουν φοιτήτρια και σου έστελνε ταπεράκια ή σε κάθε μετάθεση του γιου όταν ήταν φαντάρος, στο σήμερα γάμος γίνεται και στου παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου, πάντα ήταν βράχος εκεί για το παιδί της!

Θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις, μου έλεγε η δική μου και όντως αυτό ισχύει! Τώρα που έγινα κι εγώ μάνα εμπέδωσα και κατανόησα τις θυσίες που έκανε για μένα τόσα χρόνια!
Τώρα, που κατάφερα να έχω 4 ζεύγη χέρια για να πιάνω τον μικρό, ενώ ταυτόχρονα ταΐζω την μεγάλη, ανακατεύω το φαγητό και σκουπίζω τα νερά που έριξε καταλάθος το χρυσό μου πάνω στο τραπέζι! Τώρα που κατάφερα να έχω μάτια και πίσω στην πλάτη και να μπορώ να τα βλέπω πίσω από κλειστές πόρτες! Τώρα κατάλαβα που προσπαθώ να μιλήσω στο τηλέφωνο, ενώ ο μικρός ουρλιάζει και η μεγάλη παίζει με το μυτερό ραβδί της πριγκίπισσας Frozen-μπούρδας και της φωνάζω << κανόνισε κακομοίρα μου μη σπάσεις το βάζο >> ενώ ταυτόχρονα της λέω <<πρόσεχε αγάπη μου, μη βγάλεις τα ματάκια σου>>. Τώρα εμπέδωσα τις θυσίες, που ενώ ετοιμάζομαι να βγω  για καφέ, έρχεται ο μικρός στο παραπέντε και με ένα φτου, μου πετάει την φρουτόκρεμα στη μπλούζα και τώρα ντύσου Εύη πάλι από την αρχή! Τώρα που κανονίζουμε εδώ και καιρό να βγούμε όλες οι φίλες και ένα ξαφνικό 38,5 της κόρης, με κρατάει δίπλα της όλο το βράδυ να ξαγρυπνάω! Τώρα που οι κύκλοι φτάνουν στο πάτωμα και η προσωπική μου ζωή μπήκε σε δεύτερη μοίρα γιατί η αγάπη μου γι’ αυτά τα πλάσματα πήρε την πρώτη θέση σε όλα! Και αυτό δεν με στεναχωρεί, αντίθετα με γεμίζει και μου δείχνει κάθε μέρα ποιος είναι ο δρόμος της ουσιαστικής, ανιδιοτελής αγάπης! Γιατί στο πρώτο ποίημα, στα πρώτα βήματα και στον πρώτο έπαινο της κυρίας μας στο σχολείο, κλαίω από ευτυχία και καμάρι! Και αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα! Μια ζεστή αγκαλιά κι ένα χάδι μου είναι υπέρ αρκετά για να πάρω την γερή δόση τρυφερότητας και ολοκλήρωσης!

Αυτό είναι το μεγαλείο της μάνας, που προσπαθεί πάντοτε να ικανοποιεί τις ανάγκες των παιδιών της και με ένα μαγικό τρόπο να τα  κάνει να αισθάνονται ασφαλείς ακόμη και σε στιγμές κινδύνου, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Είναι απαλή σαν πούπουλο και ταυτόχρονα σκληρή να αντέχει τα πάντα! Φτιαγμένη για να έχει το φιλί της την δύναμη να θεραπεύσει έναν πυρετό μέχρι μια ερωτική απογοήτευση!Είναι αυτή όπου η παρουσία της επηρεάζει ολόκληρη τη ζωή τους.

Γι’ αυτό λοιπόν η μάνα έχει την τιμητική της σήμερα, αλλά στην ουσία αυτή η ηρωίδα, πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα! Μη ξεχνάς ποτέ να της δείχνεις την αγάπη σου και να εκφράζεις το ενδιαφέρον σου για το πως αισθάνεται και η ίδια.
Και αν η μητέρα κάποιων δεν είναι στη ζωή, οι όμορφες αναμνήσεις που πάντα υπάρχουν στην καρδιά μας, αρκούν ως φόρος τιμής…

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!