Η Μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στο διατροφικό μοντέλο που ξεκίνησε από τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Μεσογείου, την Κρήτη και την Κάτω Ιταλία, τη δεκαετία του ’60, για να φτάσει σήμερα να αποτελεί συνώνυμο καλής υγείας και μακροζωίας σε όλον τον κόσμο.

Αγνά υλικά της μάνας γης, απλές και απέριττες γεύσεις, ένα μενού ταπεινό μεν, αλλά φορτωμένο με μεγαλειώδεις ιδιότητες, βρίσκεται στον πυρήνα της: Χόρτα, λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί, γαλακτοκομικά, κρεατικά, κρασί και βέβαια ωμό ελαιόλαδο, αποτελούν τους βασικούς της άξονες.

Οι αξίες της Μεσογειακής διατροφής απεικονίζονται με τη μορφή της χαρακτηριστικής πυραμίδας, που στην ουσία εικονοποιεί την ποσότητα και τη συχνότητα με την οποία πρέπει να καταναλώνονται συγκεκριμένες ομάδες τροφών σε καθημερινή, εβδομαδιαία και μηνιαία βάση.

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!