Αποφασίσατε να δώσετε αέρα ανανέωσης στο μονότονο σαλόνι σας; Είναι ο χώρος που διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε τα βράδια, βλέπουμε τηλεόραση, ακούμε μουσική και κάνουμε αμέτρητες δραστηριότητες καθημερινά. Οπότε είναι λογικό να βαρεθούμε κάποια στιγμή, αφού περνάμε κάθε μέρα τόσες ώρες εκεί!

Διαβάστε παρακάτω 7 τρόπους για να αλλάξετε το σαλόνι σας εύκολα και με ελάχιστα χρήματα.

#1. Κάντε αλλαγή με φως

Ο φωτισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε μια διακοσμητική αλλαγή. Αντικαταστήστε τα παλιά σας φωτιστικά με μερικά νέα και οικονομικά. Θα εκπλαγείτε με τη διαφορετική ατμόσφαιρα που θα σας δώσει ο νέος σας φωτισμός. Βάψτε το μεταλλικό φωτιστικό Πάρτε ένα μπογιά με έντονο χρώμα και βάψτε το εσωτερικό του. Θα το κάνετε με μία κίνηση ποπ! Βάλτε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό στη θέση της επιτραπέζιας λάμπας σας Θα αλλάξει τελείως η γωνιά καθώς το φωτιστικό έχει ύψος και θα γεμίσει εκείνη τη πλευρά του καθιστικού σας.
Bonus Tip Προτιμήστε ένα και καλό διακοσμητικό παρά λίγα και πολλά που θα χαθούν στον χώρο και δεν θα κάνουν σαφές το στιλ και το προσωπικό σας γούστο.

#2. Αλλάξτε χρώμα

Δεν χρειάζεται να βάψετε όλο το δωμάτιο. Επιλέξτε έναν τοίχο ή μία εσοχή και αναδείξτε τα με χρώματα ή μοτίβα που θα δώσουν ενδιαφέρον μέσα στο χώρο. Επιλέξτε ένα έντονο χρώμα που να ταιριάζει με τα έπιπλα που ήδη έχετε, και όταν λέμε ταιριάζει δεν εννοούμε να είναι το ίδιο χρώμα με τον καναπέ σας. Δημιουργείστε κομψές αντιθέσεις, όπως καφέ καναπές με μπλε-γκρι, κίτρινο, πράσινο ή γαλάζιο. Αν ο καναπές σας είναι γκρι, ταιριάξτε τον με ροζ, κίτρινο ή πράσινο.

#3. Αλλάξτε τη διάταξη των επίπλων

Μεταμορφώστε κυριολεκτικά τον χώρο σας, αλλάζοντας απλώς τη διάταξη των επίπλων. Αλλάξτε το σημείο του καναπέ σας, βάλτε αλλού το γραφείο σας, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη. Σύντομα θα έχετε ένα ολοκαίνουργιο καθιστικό με τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα.

#4. “Παίξτε” με τα αντικείμενα

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσετε καινούργια πράγματα για να κάνετε αλλαγές. Μπορείτε να «ανακυκλώσετε» τα ήδη υπάρχοντα, δηλαδή να μεταφέρετε πράγματα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Για παράδειγμα, το διακοσμητικό αντικείμενο που έχετε πάνω στο καλοριφέρ του υπνοδωματίου, μπορεί να έχει τελείως διαφορετική αίσθηση αν το βάλετε στο καθιστικό σας. Ένας ακόμη έξυπνος τρόπος είναι να εντοπίστε καθημερινά αντικείμενα που όμως έχουν ένα ιδιαίτερο οπτικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, ένα παλιό κιμονό, οι γόβες ή τα καπέλα σας έχουν οπτικό ενδιαφέρον. Βάλτε τα στο καθιστικό σας και χρησιμοποιήστε τα ως διακοσμητικά.

#5. Βάλτε φυτά

Ο καλύτερος και ο γρηγορότερος τρόπος για να «ζωντανέψετε» το καθιστικό σας. Είναι οικονομικά και έχετε άπειρες επιλογές. Ακούγεται απλό, αλλά τα φυτά μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν ένα χώρο δίνοντας χρώμα και νέο αέρα.

Πηγή άρθρου:
http://spirossoulis.com/

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!