Το παραδοσιακό και σιροπιαστό γλυκό ταψιού που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Μια εύκολη συνταγή που θα σου μείνει αξέχαστη για την υπέροχη γεύση της!

ΥΛΙΚΑ:

– 6 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
– 150γρ. ζάχαρη
– 170γρ. ψιλό σιμιγδάλι
– 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις( και λίγο επιπλέον για το ταψί )
– 100γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα) (και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα)
– λίγο βούτυρο για το ταψί
Για το σιρόπι:
-500γρ. ζάχαρη
– 400γρ. νερό
– 60γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 100γρ. από τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα πυκνό, αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα τριμμένα φιστίκια και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα.
Σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Την αδειάζουμε στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24εκ. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά του σε μέτρια φωτιά, για 3′. Βγάζουμε το ζεστό ραβανί από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε με το εξίσου ζεστό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με το επιπλέον τριμμένο φιστίκι.
Ταιριάζει υπέροχα με παγωτό βανίλια!
Καλή επιτυχία!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!