Εύκολες, καλοκαιρινές συνταγές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Ποιος μπορεί να αντισταθεί;;;

ΥΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια):

-300γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο σπασμένη σε κομμάτια
– 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
– 6 μέτριες ώριμες μπανάνες(όχι παραγινωμένες), καθαρισμένες
– 3/4 φλιτζ.τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα στο φούρνο, χοντροσπασμένα
– 12 καλαμάκια για σουβλάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Εναλλακτικά, τη λιώνουμε στα μικροκύματα, στα 600W, ανακατεύοντας ανά 30δευτ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι η θερμοκρασία της να πέσει στους 30 βαθμούς Κελσίου(θα πρέπει να τη νιώθουμε χλιαρή στα χείλη). Στη συνέχεια κόβουμε τις μπανάνες κάθετα στη μέση και περνάμε κάθε κομμάτι σε ένα σουβλάκι. Βουτάμε τις μπανάνες μέσα στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν καλά, αφήνουμε να στραγγίξει λίγο η περιττή ποσότητα και τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα. Τις πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τις αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
Minimalista Tip: Αντί για αμύγδαλα, μπορούμε να πασπαλίσουμε τις μπανάνες με φουντούκια, με καρύδα τριμμένη, με πολύχρωμη κρυσταλλική ζάχαρη ή με πολύχρωμα τρουφάκια.
Καλή επιτυχία!

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!