Το πιο αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού, τα γεμιστά! Μελωμένα και πεντανόστιμα με μια εύκολη, παραδοσιακή συνταγή που έχει σίγουρη επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ:

– 6 τομάτες μέτριες
– 6 πιπεριές φλάσκες 300γρ
– 400γρ. ρύζι καρολίνα
– 120γρ. κρεμμύδι
– 80γρ. κόκκινη πιπεριά
– μαϊντανό – δυόσμο – αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανοίγουμε και αδειάζουμε τις τομάτες και τις πιπεριές και αλατίζουμε. Ραντίζουμε τις τομάτες με τη ζάχαρη.
Κόβουμε τα κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά, τον μαϊντανό, το δυόσμο και τη σάρκα της ντομάτας.
Σοτάρουμε τα λαχανικά (εκτός από τη σάρκα της ντομάτας), μαζί με το ρύζι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τη σάρκα της ντομάτας, το μισό αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι το μίγμα να χυλώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά μέχρι να κρυώσει λίγο το ρύζι και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Αδειάζουμε το χυμό ντομάτας στο ταψί, αλατίζουμε και λαδώνουμε. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί ψησίματος Sanitas 2 σε 1. Τοποθετούμε τα γεμιστά στον φούρνο και φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45-50′.
Καλή επιτυχία!

Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα!!!