Εκτός από το μαγιό, το καπέλο και την καλοκαιρινή μας διάθεση, είναι πολύ σημαντικό στις διακοπές μας μη ξεχάσουμε να πάρουμε ένα εξοπλισμένο φαρμακείο για να αντιμετωπίσουμε τυχόν δυσάρεστα περιστατικά.
Πρόκειται για ένα μικρό κουτί που θα περιέχει τα απαραίτητα και θα συμβάλλει στο να ξεκινήσουν οι διακοπές μας ξέγνοιαστα!

Στομαχικές διαταραχές & προβλήματα εντέρου.
Πώς θα τα χειριστούμε;
Αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έχουμε πρόβλημα ναυτίας στο αυτοκίνητο ή στο πλοίο, είναι συνετό να έχουμε στο φαρμακείο μας χάπια δραμαμίνης τα οποία θα μας ανακουφίσουν άμεσα και θα μας επιτρέψουν να απολαύσουμε ανενόχλητοι το ταξίδι μας.
Παράλληλα αν στις διακοπές επισκεφτούμε περιοχές που οι διατροφικές συνήθειες είναι διαφορετικές και το πόσιμο νερό αμφίβολης ποιότητας, δεν είναι απίθανο να συμβούν εντερικές διαταραχές για τις οποίες θα βοηθήσουν τα αντι-διαρροϊκά χάπια που θα έχουμε προμηθευτεί από το φαρμακείο.
Επίσης δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να πάρουμε μαζί μας αντιόξινα φάρμακα για τυχόν δυσπεψίες και καούρες που μπορούν να συμβούν.

Πώς να καθαρίσουμε μια πληγή;
Για απλές γρατσουνιές, εκδορές και μικρές πληγές που μπορεί να προκύψουν αρχικά χρειάζεται…ψυχραιμία! Στο βαλιτσάκι των διακοπών θα αναζητήσετε τα σύνεργα που θα σας σώσουν και τα οποία είναι: αντισηπτικό για τις πληγές, ή απλό οξυζενέ για τον καθαρισμό τους, ιώδιο και απλές αποστειρωμένες γάζες, επίδεσμοι, τσιρότα, αιμοστατικό βαμβάκι, ψαλιδάκι και τσιμπιδάκι.

Πώς θα αντιμετωπίσουμε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες
Δεν είναι λίγες οι φορές που στις καλοκαιρινές διακοπές ερχόμαστε αντιμέτωποι με κουνούπια, σφήκες, τσούχτρες κ.ά., (ακόμα και αν έχουμε προμηθευτεί κατάλληλα εντομοαπωθητικά) των οποίων τα τσιμπήματα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.
Μια αντισταμινική αλοιφή θα βοηθήσει άμεσα στο κνησμό που συνήθως προκαλείται από τα τσιμπήματα αυτά.
Ωστόσο σε περιπτώσεις πιο έντονων συμπτωμάτων όπως δερματικά εξανθήματα ή μολύνσεις, είναι απαραίτητη μια κορτιζονούχα αλοιφή με λίγο αντιβιοτικό.

Πως θα διώξουμε μακριά τον πόνο
Τα αντιπυρετικά, τα αναλγητικά και γενικότερα τα παυσίπονα είναι αυτά που δεν πρέπει να ξεχάσουμε να προσθέσουμε στο φαρμακείο των διακοπών.
Καλό είναι να έχετε να αντίστοιχα σκευάσματα σε μορφή σιροπιού αν ταξιδεύετε με παιδιά.

Ήλιος: φίλος ή εχθρός;
Στις διακοπές ακόμα και αν έχουμε αντηλιακή προστασία, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί όπως προειδοποιούν οι ειδικοί κινδυνεύουμε να πάθουμε ηλίαση ή ηλιακό έγκαυμα.
Αρχικά καλό είναι να έχουμε μαζί μας μια ενυδατική lotion και προϊόντα για μετά την έκθεση στον ήλιο (after sun) τα οποία θα συμβάλλουν στην ενυδάτωση του δέρματος.
Αν όμως “καούμε” από τον ήλιο πρέπει να αναζητήσουμε άμεσα μια κρέμα που έχει ως συστατικό την πανθενόλη, ή ακόμα και ένα gel αλόης, τα οποία θα ανακουφίσουν τη πάσχουσα περιοχή και θα συμβάλλουν στη διαδικασία της ανάπλασης του ταλαιπωρημένου δέρματος. Σε περίπτωση ηλίασης πρέπει να καταφύγουμε σε ένα σκιερό μέρος, να εφαρμόσουμε κρύα επιθέματα και να καταναλώσουμε άφθονα υγρά.

Πηγή άρθρου:
Περιοδικό Vitalite Advance pharmacies

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!