Αν πασχίζετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας και η αναμονή έχει γίνει αβάσταχτη, ακολουθήστε τις ακόλουθες εντολές για να αποκτήσετε πιο μακριά και πιο δυνατά μαλλιά από ποτέ!

1.Επιλέξτε το σωστό σαμπουάν

Τα μαλλιά σας ξέρουν ακριβώς τι θέλουν. Και για να μακρύνουν, χρειάζονται ένα συγκεκριμένο κοκτέιλ συστατικών. Αναδείξτε την πιο όμορφη εκδοχή τους επιλέγοντας ένα σαμπουάν με Κερατίνη –μια πρωτεΐνη που υπάρχει εκ φύσεως στην τρίχα και την προστατεύει από το σπάσιμο.

2.Μην λούζεστε πολύ συχνά

Είναι γνωστό και αυτονόητο πως το λούσιμο είναι καλό  αλλά, για να μακρύνετε τα μαλλιά σας, προσπαθήστε να περιορίσετε τη συχνότητά του σε κάθε δεύτερη μέρα. Ο υπέρμετρος καθαρισμός θα καταπονήσει και θα προκαλέσει ξηρότητα στο τριχωτό, αναστέλλοντας την ανάπτυξη των μαλλιών σας.

3.Πείτε ναι στο conditioner

Όπως ισχύει και για την περιποίηση της επιδερμίδας, το βήμα αυτό έχει να κάνει με την σωστή προετοιμασία των μαλλιών –και το conditioner θα αποδειχθεί ο καλύτερός σας φίλος! Παραβλέψτε τις ρίζες, και επιλέξτε ένα καλό conditioner ιδανικό για ξεμπέρδεμα για τα μήκη των μαλλιών, από το ύψος των αυτιών και κάτω. Μεγιστοποιήστε τα οφέλη πιέζοντας απαλά τη σύνθεση στα μήκη και στις άκρες πριν από το ξέβγαλμα.

4.Μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας βρεγμένα

Το ξέρατε ότι βουρτσίζοντας τα βρεγμένα μαλλιά, τα οδηγείτε με συνοπτικές διαδικασίες στο σπάσιμο; Τα βρεγμένα μαλλιά είναι εύθραυστα και υπό πίεση σπάνε. Για να μπορέσετε λοιπόν να τα μακρύνετε, παίξτε σύμφωνα με τους κανόνες και απλώς βουρτσίστε τα στεγνά. Αν τα μαλλιά σας είναι αδύναμα και ταλαιπωρημένα, μπορείτε επίσης να το κάνετε με τα δάχτυλά σας.

5.Αποφύγετε τα πολύ σφιχτά πιασίματα

Το τράβηγμα των μαλλιών καταπονεί σημαντικά το τριχωτό και την τρίχα, κάνοντας το σπάσιμο πολύ πιο πιθανό. Επιλέξτε λοιπόν ένα κοκαλάκι σπιράλ και χαλαρώστε λιγάκι τα χτενίσματά σας. Πιστέψτε μας, τα μαλλιά σας θα σας ευγνωμονούν.

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!