Ήρθε και ο Αύγουστος.. Λίγο τρομαγμένος με αυτά που άφησε πίσω του ο προκάτοχός του, λίγο μπερδεμένος ανάμεσα σε σύννεφα και αστραπές, σε ήλιο και βροχή! Όμως ξεχάραξε και είναι εδώ! Καλοτάξιδος!

Αυτός ο μήνας, ο Αύγουστος, ελπίζω να θυμίζει καλοκαίρι από ‘κείνα που ήξερα, τα γεμάτα αλμύρα και ξεγνοιασιά. Αυτά όπου η μουσικούλα που παίζει σε κάποιο κατάστρωμα σε κάνει να ονειρεύεσαι τη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου πάνω στο νησί.  Θα κάνεις βουτιές, θα κολυμπάς μέχρι να σου κόβεται η ανάσα, θα πίνεις παγωμένες μπύρες και θα κάνεις βόλτα στα σοκάκια θαυμάζοντας τα άσπρα σπίτια με τα γαλάζια παράθυρα και τις βουκαμβίλιες που η μυρωδιά τους σε συνεπαίρνει.

Γύρω γύρω Αύγουστος κι εγώ ντύθηκα χειμώνας;;; Αμαρτία!
Τον πιο ερωτικό μήνα του χρόνου λοιπόν, που εντελώς τυχαία είναι ο αγαπημένος μου, έχω σκοπό να τον ζήσω… αλλιώς! Αλλάζοντας ταχύτητα, αποσυμπιέζοντας την βαζούρα, κάνοντας delete στα “ληγμένα” και προσπαθώντας με πάθος, αισιοδοξία και τρέλα-φυσικά- για τα παράλογα μικροπράγματα που θα γεμίσουν την ψυχή και το μυαλό μου!

Το παγωμένο καρπούζι, η χωριάτικη με μπόλικη φέτα και ζουμάκι για “βούτες” σαλάτα, τα παγωτά και τα κοκτέιλ θα έχουν προτεραιότητα αυτόν τον μήνα! Το χωριό μου, οι παιδικές φωνές που θα ακούγονται μέχρι αργά στην γειτονιά και το πανηγύρι με τους χορούς και τα κοψίδια, επίσης θα ενταχθούν στο πρόγραμμα!

Στην ανεμελιά του Αυγούστου ανάμεσα στην πανσέληνο και τα ευλογημένα σταφύλια εύχομαι να πω τα ναι που λαχτάρησα και τα όχι που φοβήθηκα. Να πω θέλω και να το εννοώ, να σταματήσω τα μονόπλευρα, να διώξω ότι δεν με ένιωσε και να κρατήσω ότι με νιώθει!

Γιατί είναι Αύγουστος κι όλα μπορούν να συμβούν, να το θυμάσαι αυτό!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!