Ζούμε στην Ελλάδα, μία από τις πιο όμορφες και ηλιόλουστες χώρες του κόσμου, όπου έχουμε το προνόμιο να απολαμβάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τον ήλιο και τα πλεονεκτήματά του, αλλά ταυτόχρονα και την υποχρέωση να φροντίζουμε για την αντηλιακή μας προστασία.

Ξέρετε όμως πως θα έπρεπε να επιλέγουμε το αντηλιακό μας; Με βάση ποια κριτήρια;
Διαβάστε παρακάτω τους πέντε κύριους παράγοντες που θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν όταν επιλέγουμε αντηλιακό.

1. Τον βαθμό προστασίας (SPF) από τις υπεριώδης ακτινοβολίες (UVA).
2. Τον τύπο της αντηλιακής ουσίας που καθορίζει και τον τρόπο εφαρμογής του (σπρέι, τζελ, λοσιόν, κρέμα, σκόνη).
3. Τις δραστηριότητες στις οποίες σκοπεύουμε να επιδοθούμε και πως αυτές θα ορίσουν τα διαστήματα επανεφαρμογής καθώς και την χρήση κάποιου ειδικού τύπου (αντηλιακά που αντέχουν στην έντονη εφίδρωση).
4. Τα σημεία εφαρμογής. Τα διάφορα σημεία του σώματος έχουν διαφορετικές ανάγκες και ως εκ τούτου υπάρχουν αντηλιακά που είναι φτιαγμένα για χρήση σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως το πρόσωπο, το σώμα ή τα μαλλιά.
5. Τυχόν δερματοπάθειες και αλλεργίες. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του μοναδικό δέρμα και καθώς τα αντηλιακά περιέχουν διάφορες χημικές ουσίες, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα συστατικά τους δεν θα επιδεινώσουν ούτε θα προκαλέσουν κάποια δερματοπάθεια.

Δείτε εδώ: ” Τα καλύτερα αντηλιακά σώματος για ασφαλή προστασία από τον ήλιο”

Συνδυάστε το αντηλιακό σας με την ανάγκη σας

  • Το πρόσωπο αποτελεί μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του ανθρώπινου σώματος και καθώς βρίσκεται σε συνεχή έκθεση τα αντηλιακά που προορίζονται για χρήση στο πρόσωπο προσφέρουν μεγάλο βαθμό προστασίας SPF 50.

Δείτε εδώ: ” Τα 4+1 καλύτερα αντηλιακά προσώπου “

  • Δώστε ιδιαίτερη σημασία και στα ειδικά lip-balm αντηλιακά που είναι κατάλληλα για τα χείλη, καθώς αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.
  • Υπάρχουν τα αντηλιακά προσώπου με χρώμα, τα οποία είναι μια δημοφιλής επιλογή για τις γυναίκες που θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο συνδυάζοντας ιδανικά την δερματική προστασία με ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα.
  • Όσοι ταλαιπωρούνται από ακμή θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στα περιεχόμενα και τον τύπο του αντηλιακού προϊόντος. Γενικά θα πρέπει να προτιμούνται τα αντηλιακά που δεν περιέχουν έλαια ή αρώματα, καθώς αυτά φράζουν τους πόρους και εντείνουν το πρόβλημα της ακμής.
  • Στην περίπτωση λιπαρού δέρματος θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο αντηλιακό που έχει ως βάση το νερό και όχι έλαια. Συνήθως τα κατάλληλα αντηλιακά σ’αυτήν την περίπτωση είναι σε μορφή gel.
  • Όσοι έχουν ξηρό δέρμα αντιμετωπίζουν επιπλέον πρόβλημα κατά την έκθεση στον ήλιο καθώς τα συμπτώματα επιδεινώνονται γρήγορα. Η λύση βρίσκεται στις κρέμες ή λοσιόν με ενυδατικά στοιχεία όπως η αλόη ή η γλυκερίνη.Προσοχή στα αντηλιακά gel που περιέχουν αλκοόλ, καθώς αυτό θα ξηράνει το δέρμα περισσότερο.
  • Για τα δέρματα που εμφανίζουν αλλεργίες και γενικότερα για τα ευαίσθητα δέρματα, θα πρέπει να προτιμηθούν προϊόντα που προορίζονται για χρήση από παιδιά. Αυτά συνήθως δεν περιέχουν ερεθιστικά χημικά όπως αρώματα, αλκόολ και συντηρητικά.
  • Αν πρόκειται να αθληθείτε κάτω από τον ήλιο, δοκιμάστε κάποιο από τα αντηλιακά που είναι ανθεκτικά στο νερό και τον έντονο ιδρώτα. Τα αντηλιακά προϊόντα που αναγράφονται ως “αδιάβροχα” διατηρούν τα προστατευτικά τους χαρακτηριστικά κατά την κολύμβηση, ακόμα και 40′ μετά την εφαρμογή τους.

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!