Απίστευτα νόστιμο και ζουμερό! Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

ΥΛΙΚΑ:

-750γρ. συκώτι μοσχαρίσιο (καθαρισμένο στον κρεοπώλη από πετσάκια και ίνες)
– χυμός από 2 λεμόνια
– 1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
– 1/2 ποτήρι κρασί λευκό ή ρετσίνα
– αλάτι, γλυκιά πάπρικα
– κόλιανδρος, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε το συκώτι καλά με άφθονο νερό, το στραγγίζουμε, το σκουπίζουμε και το βάζουμε σε ταψί. Το αλείφουμε με αλάτι, πάπρικα και τον κόλιανδρο. Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο, το κρασί και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί. Λίγο πριν βάλουμε το συκώτι για ψήσιμο, ρίχνουμε και τη ρίγανη. Σε προθερμασμένο φούρνο, το βάζουμε στον αέρα, στους 200 βαθμούς Κελσίου και το ψήνουμε για 35-40′ μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να πιάσει μια ωραία κρούστα στην επιφάνειά του. Το συνοδεύουμε με πουρέ, τηγανιτές πατάτες ή και ρύζι και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί, η οποία έχει καταπληκτική γεύση!
Καλή επιτυχία!

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!