Το καλοκαίρι είναι εδώ και σίγουρα το μπάνιο και οι δραστηριότητες στη θάλασσα αποτελούν σίγουρα μια αγαπημένη συνήθεια για όλη την οικογένεια. Παράλληλα δίνουν την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους όχι μόνο να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας τον ήλιο στη θάλασσα, αλλά και να είναι σωματικά δραστήριοι κολυμπώντας και παίζοντας παιχνίδια μέσα και έξω από το νερό.

Ωστόσο η σωστή προετοιμασία και στο κομμάτι της διατροφής είναι εξίσου σημαντική γιατί τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς, πρέπει να προσλάβουν την ενέργεια που χρειάζονται μέσα από υγιεινά σνακ αποφεύγοντας τις ανθυγιεινές επιλογές που είναι διαθέσιμες στην παραλία.

ΤΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΤΕ

Φτιάξτε υγιεινά σνακ τα οποία μπορείτε να έχετε μαζί σας σε ισοθερμικές τσάντες ή σε ένα μικρό φορητό ψυγείο.

– Με δεδομένο ότι οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι υψηλές, πρώτη μας επιλογή είναι προϊόντα με χαμηλή υγρασία. Παράλληλα, είναι σημαντικό να έχουμε πηγές υδατανθράκων που θα μας δώσουν ενέργεια και θα κρατήσουν τπ σάκχαρό μας σε μια ισορροπία. Και οι δύο αυτές προδιαγραφές καλύπτονται από σνακ όπως κράκερ, φρυγανιές, παξιμάδια ή κριτσίνια, όλα ολικής άλεσης. Είναι μάλιστα ανθεκτικά στη ζέστη.

Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με μια πηγή πρωτεΐνης, όπως ένα αβγό βραστό, λίγο τυρί, μία με δύο φέτες βραστή γαλοπούλα που θα έχουμε μαζί μας σε ένα τάπερ ή σε μια ισοθερμική τσάντα σε σκιερό μέρος.

Ακόμα μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά (π.χ. ντοματίνια ή αγγούρι και καρότο κομμένα σε στικς), τόστ με τυρί και γαλοπούλα ή τοστ με ταχίνι και μέλι, μπάρες δημητριακών και τέλος αποξηραμένα φρούτα ή και ξηρούς καρπούς.

Δεν ξεχνάμε να έχουμε πάντα διαθέσιμο δροσερό νερό, καθώς αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών σε υγρά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!