Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το Α και το Ω για ένα πρόσωπο, χωρίς ατέλειες, που να λάμπει! Είναι απαραίτητος για κάθε τύπο επιδερμίδας και πρέπει να τον εντάξουμε στην ρουτίνα ομορφιάς μας δύο φορές κάθε μέρα, κάθε πρωί μόλις ξυπνάμε αλλά και κάθε βράδυ πριν πέσουμε στο κρεβάτι για ύπνο.

Διάβασε εδώ: Πως να αποκτήσεις λαμπερή επιδερμίδα μετά τις διακοπές;

Το βράδυ ο καθαρισμός της επιδερμίδας μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστικός. Γιατί έτσι θα αφαιρούμε τους ρύπους της ατμόσφαιρας, σκόνη, σμήγμα και ιδρώτα που παράγει η ίδια η επιδερμίδα, υπολείμματα από προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ που έχουμε χρησιμοποιήσει. Όλο αυτό το μίγμα είναι σίγουρο πως αν το βλέπαμε πάνω μας (όπως το διακρίνουμε ως βρωμιά στους δίσκους από βαμβάκι για τον καθαρισμό του προσώπου) θα θέλαμε αμέσως να το «ξεφορτωθούμε». Επειδή όμως είναι σχεδόν αόρατο, κάποιες το αφήνουν συχνά πάνω τους όλο το βράδυ. Δεν φαντάζεστε όμως πόσο τοξικό είναι για την επιδερμίδα μας! Το βράδυ λοιπόν χρησιμοποιούμε συστηματικά το προϊόν για τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας, έχοντας επιλέξει αυτό που ταιριάζει τόσο στον τύπο της, όσο και στις συνήθειες μας.Το χρησιμοποιούμε με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο μέχρι να σιγουρευτούμε πως έχουμε καθαρίσει καλά κάθε σημείο του. Δίνουμε προσοχή στις άκρες του προσώπου προς τα μαλλιά, στις γωνίες κοντά στην μύτη και στα χείλη μας, σημεία που πολλές γυναίκες παραμελούν!

Διάβασε εδώ: 5 συμβουλές για δυνατά και μακριά μαλλιά

Το πρωί  με τον καθαρισμό αφαιρούμε τον ιδρώτα και το σμήγμα που παράγει η ίδια η επιδερμίδα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τα υπολείμματα των προϊόντων που μπορεί να έχουμε χρησιμοποιήσει (μάσκα νύχτας για παράδειγμα). Αυτά, μολονότι είναι αόρατα, φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας μας και δυσχεραίνουν την ικανότητα της να απορροφήσει οποιαδήποτε περιποίηση θα της προσφέρουμε, ακόμη και αν πρόκειται για μια απλή ενυδατική κρέμα.  Δεν αρκεί το νερό από μόνο του για να καθαρίσουμε την επιδερμίδα μας. Απαιτείται το ανάλογο προϊόν που της ταιριάζει. Επίσης ένα Micellaire (νερό καθαρισμού) μετά το καθαριστικό προσώπου, ή και μόνο του, είναι μια εξαιρετική -ολοκληρωμένη-επιλογή για τον πρωινό καθαρισμό του προσώπου μας, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας μας. 

Διάβασε εδώ: Tips & Συμβουλές για τέλειο Μανικιούρ – Πεντικιούρ

Για να μαθαίνεις όλα τα νέα κάνε like στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram!!!